Naslovnica Izdvojeno Novak: Od mnogih Vladinih obećanja Sisku su stigli samo novi otkazi

Novak: Od mnogih Vladinih obećanja Sisku su stigli samo novi otkazi

Nakon što je u utorak županica Marina Lovrić Merzel kritizirala Grad Sisak zbog pasarele, nije se trebao čekati odgovor. Čelnici Siska kritizirali su u srijedu neispunjavanje niti jednog od obećanja koje su krajem godine u Sisku dali čelnici Kukuriku koalicije u zgradi Županije.

“Otkako su premijer Zoran Milanović i prvi dopredsjednik Vlade Radimir Čačić rekli kako će naći načina da pokrenu Željezaru, odnosno da će osigurati da 27 tvrtki iz Južne industrijske zone ne propadne zbog gašenja CMC-a, te da neće dopustiti gašenje Herbosa, promijenilo se samo to da je od danas 87 radnika Herbosa na burzi, da je 20 radnika Kisikane dobilo otkaz, a još 20 zaposlenika te tvrtke je na čekanju, a otkaza ima još. Umjesto novih radnih mjesta ili bar naznaka novog zapošljavanja, imamo 150 novih okaza – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Siska Veljko Novak, a prenosi Jutarnji list.

Dodao je i kako 27 drugih tvrtki iz sisačke Južne industrijske zone danas rade ne zbog angažmana Vlade, nego zahvaljujući dobroj volji Uprave CMC-a, koja nije zatvorila vodu, struju, plin i telefon sa svog područja do ovih tvrtki. Doduše Novak tu nije spomenuo kako je Grad Sisak imao više od četiri godine vremena da razriješi gordijski čvor infrastrukture u vlastitoj poslovnoj zoni, no da do danas ništa nije učinio u tom pogledu, pouzdavši se u CMC, koji eto sada odlazi.

“Od posjete čelnika Vlade do danas smo imali samo jedan sastanak s Čačičevim pomoćnikom i županicom, puno je toga obećano, a ostvareno za sada ništa, ili mi ne znamo da oni nešto rade glede opskrbe energentima. Ako i nešto rade bez našeg znanja i upletanja onda opet krše obećanja jer su rekli da se tako više neće ponašati”, istakao je Novak dodavši kako je 75 posto gospodarstva u Sisku u vlasništvu države, pa će se upravo ovdje najbolje vidjeti kakve će poteze u razvoju gospodarstvu voditi Vlada. Rekao je i kako se nada da Vlada više neće davati obećanja koja ne namjerava ili ne može ispuniti jer je predizborna kampanja prošla.

Komentirajte