Naslovnica Najave Najave za petak, 27. siječnja

Najave za petak, 27. siječnja

SISAK – U petak, 27. siječnja 2012. Gradski muzej Sisak obilježit će Noć muzeja 2012.. Tom prigodom Muzej će biti otvoren za sve posjetitelje od 18,00 do 01,00 sati uz slobodan ulaz i prigodan program. Kao i prethodnih godina za sve posjetitelje pripremljen je zanimljiv  program koji će kao najznačajniji dio večeri obilježiti otvorenje izložbe „Zaštitna arheološka istraživanja 2000-2010.“. Otvorenje izložbe, kojom će se  javnosti prezentirati najznačajniji pokretni arheološki nalazi prikupljeni prilikom zaštitnih arheoloških istraživanja provedenih na jedanaest lokaliteta s područja grada Siska, održat će se u 19,00 sati.

SISAK – Gradska galerija Striegl također će obilježiti Noć muzeja 2012. u petak, 27. siječnja 2012. U 18 sati biti će promovirana nova galerijska publikacija “Striegl – grafike” koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Također će prvih 20 posjetitelja dobiti na poklon grafiku Slave Striegla u tehnici sitotiska dok će ostali posjetitelji moći kupiti grafiku po promotivnoj cijeni kao i sve galerijske publikacije. Održana će biti i projekcija biografskog dokumentarnog filma o životu i radu Slave Striegla ”Slavo Striegl-jedno srce,      beskraj otkucaja” dok će nastupiti i Kolapjanke.

PETRINJA – U sklopu Noći muzeja u petrinjskoj Galeriji Krsto Hegedušić, biti će u petak, 27. siječnja od 19 sati, otvorena retrospektivna izložba mazarija Davora Gobca pod nazivom “Ja volim samo sebe…” Ovaj pop i rock glazbenik i pjevač grupe Psihomodo pop će na otvorenju sam prokomentirati svojih 19 izloženih radova. Organizirana je i nagradna igra za posjetitelje na otvaranju izložbe. U sklopu manifestacije Noć muzeja Škola nenasilja Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj POU Hrvatski dom Petrinja organizira  tribinu mladih na temu Prevencija nasilja i neprimjerenih  oblika ponašanja u suradnji s DAVOROM GOBCEM, koji je  već niz godina aktivan u promidžbi nenasilja među mladima. Tribina će se održati  27. 1. 2012. u 17,30 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja, prije otvaranja izložbe.

HRVATSKA KOSTAJNICA – U petak, 27.1. u Hrvatskoj Kostajnici će se održati predavanje geokemijskih stručnjaka Hrvatskog geološkog instituta, prof. dr. Josip Halamić i prof. Ajka Šorša. Prije početka predavanja o važnosti geokemijskih analiza tla, koje će biti u 17 sati u Hotelu Central, ovi će stručnjaci posjetiti Srednju školu Ivana Trnskoga u Hrv. Kostajnici gdje će učenicima uz predavanje uručiti Geokemijski atlas.

NOVSKA – Redovna godišnja skupština Planinarskog društva Zmajevac iz Novske održati će se u petak, 27.siječnja u prostorijama Sportske dvorane u Novskoj s početkom u 18 sati.

Komentirajte