Naslovnica Vijesti Sisak Sisački vatrogasci dobili novo navalno vozilo

Sisački vatrogasci dobili novo navalno vozilo

Gradonačelnik Dinko Pintarić uručio je ključeve novog, velikog, navalnog vatrogasnog vozila s nadogradnjom, vrijednog oko 2 milijuna kuna, zapovjedniku Vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslavu Golubu. Kako je opremljeno i koje su mu mogućnosti, gradonačelniku su prezentirali djelatnici Vatrogasne postrojbe, no i on sam je isprobao rukovanje mlazom.

– Višestruka je vrijednost ovog vozila i njegovo značenje za nas, ali i građane. Ono će smanjit troškove održavanja starih vozila, povećat će operativne mogućnosti Vatrogasne postrojbe i najznačajnije, povećat će sigurnost građana – istaknuo je Golub. Naglasio je kako je riječ o vozilu marke Mercedes, koje je kompletno opremljeno u Hrvatskoj.

– Vozilo je opremljeno najsuvremenijom tehnologijom za gašenje požara, ali i druge intervencije. U njemu će na teren izlaziti ekipa od 9 vatrogasaca koja će na raspolaganju imati spremnik od 3 tisuće litara vode i 200 litara pjene. Ako uzmemo u obzir kako smo u prošloj godini imali 300-tinjak vatrogasnih intervencija u kojima je bio ugrožen život i imovina naših sugrađana, onda ovo vozilo nikako nije trošak, već potreba. Stoga se zahvaljujem gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i njihovim suradnicima što su u ovim kriznim vremenima dali suglasnost za nabavku jednog ovakvog vozila – rekao je Golub.

Gradonačelnik je pohvalio rad Vatrogasne postrojbe koja u svojim redovima ima 52 profesionalna vatrogasca i ukupno 16 vozila, te im poželio da novo vozilo ipak što manje koriste.

– I u uvjetima velike materijalne oskudice Grad je pronašao sredstva za vozilo koje je zaista vrhunski opremljeno te će vam koristiti u svi mogućim intervencijama jer osim gašenja požara, vatrogasci često interveniraju i pri prometnim nesrećama, elementarnim nepogodama i sl. No ja vam želim da ga što manje koristite. Zahvaljujem vam se na trudu i predanosti u poslu koji obavljate te na hrabrosti koju pritom pokazujete. Nje smo najviše bili svjesni tijekom velikog požara u sisačkoj Rafineriji. Zbog hrabrosti koju su pritom iskazali neki su nagrađeni i priznanjima. Svjesni smo da se u svom poslu izlažete opasnostima i zato će vam Grad nastojati maksimalno olakšati obavljanje vaše dužnosti te i nadalje, u skladu s mogućnostima, osiguravati što bolje uvjete od vozila, preko opreme – zaključio je gradonačelnik Pintarić.

(sisak.hr)

Foto:Željko Rakarić

Komentirajte