Naslovnica Vijesti Sisak Mladen Novak i Čačić u Saboru o Herbosu, Željezari i Rafineriji

Mladen Novak i Čačić u Saboru o Herbosu, Željezari i Rafineriji

Mladen Novak (Hrvatski laburisti – Stranka rada) postavio je danas, na aktualnom satu sjednice Hrvatskog sabora, pitanje potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću.

“Imate li kakav plan za spas metalurgije pa makar i tajan”, pitao je Radimira Čačića zastupnik M. Novak (Hrvatski laburisti) upozoravajući da se metalurška i kemijska industrija ne spominje u programu Vlade. Također je pitao što je značio posjet Sisku i je li se odustalo od rješavanja situacije u kojoj se zbog Željezare nalaze Siščani. R. Čačić mu je odgovorio da njegov i premijerov posjet Sisku nije bio medijska parada.

“Zadatak nije jednostavan, ali ono što smo tamo rekli precizno je, a to je da smatramo da je sadašnja situacija dno ispod kojeg Sisak ne smije ići – upozorio je Čačić otkrivajući da je Vlada dala jamstvo da Herbos unatoč prijetećem stečaju i nastavlja proizvodnju.

– Rafinerija također ide dalje s proizvodnjom nakon požara koji se dogodio, a to je i interes Vlade – ocijenio je Čačić držeći da je Vladin stav da puna sisačka proizvodnja bude stavljena u pogon.

Za sisačku Željezaru potpredsjednik Vlade komentirao je da je riječ o novoj okolnosti s kojom se nisu do sada susretali. Ne shvaća kako jedna poznata svjetska kompanija uđe s ozbiljnim poslovnim namjerama u Željezaru, a onda se zbog niza okolnosti na vlastitom tržištu te unutar svojih odnosa, a djelomično i zbog hrvatskog tržišta, odluči na prekid proizvodnje i isplatu svih svojih obaveza.

– Ubrzat ćemo ishođenje HEP-ovih dozvola koje su bile potrebne za rad Željezare – objasnio je Čačić.

Komentirajte