23 C
Sisak
Nedjelja, 28 travnja, 2024

EU financira projekte u Sunji, Majuru, Petrinji i Glini

Datum:

Marketing

Na području Sisačko-moslavačke županije šest je razvojnih projekata dobilo financijsku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i tako im omogućilo brže i lakše rješavanje pravnih problema i izrade opširne dokumentacije koja je uvjet za kandidiranje projekata prema fondovima Europske unije.

To je dio programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU i njegovog potprograma „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima”.

Riječ je o projektu Općine Sunja za izgradnju Eko kulturnog centra u Sunji, u iznosu od 240.000,00 kn, izgradnji pješačke staze u Gornjem Hrastovcu za kojeg je Općina Majur dobila 103.125,00 kn, krajobrazno uređenje Strossmayerovog šetališta u Petrinji za kojeg je Grad Petrinja dobila 177.570,00 kn, dok je Grad Glina za Turističko-kulturno – informativni centar u Glini dobila 118.125,00 kn.

POU Hrvatski dom PETRINJA za projekt Sanacija krovišta glavne dvorane POU Hrvatskog doma Petrinja dobilo je 10.950,00 kn, a Općina Jasenovac za Referentni centar za drvene kuće 152.100,00 kn.
Cijeli proces prikupljanja, obrade i evaluacije projekata vodila je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke
županije, Simora u sureadnji s Partnerskim vijećem SMŽ.

Direktorica Razvojne agencije Simora, Andreja Šeperac istaknula je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom i još jednom uspješnom suradnjom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

– Iznosi kojima su ovi projekti sufinancirani dobar su poticaj jedinicama lokalne samouprave i velika pomoć u izradi tehničke dokumentacije koja je jedan od najvećih problema prilikom formalnog prijavljivanja projekata – zaključila je Šeperac. Već početkom 2013. godine kreću novi natječaji za potpore što će ujedno biti i prilika za nove projekte.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Učenici iz SMŽ će i ove godine besplatno ljetovati u Splitu

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije...

RTL pomaže djeci – glasajte za OŠ Braća Bobetko!

U akciji Udruge "RTL pomaže djeci" školske knjižnice mogu...

Lonjsko polje putuje kroz vrijeme – ove se subote vraća u 18. stoljeće

U Parku prirode Lonjsko polje sve je spremno za...

GALERIJA: Telemach Dan sporta u Hrvatskoj Kostajnici

Osnovna škola Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici ugostila je...