6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Crna kronika 05./06. prosinca

Datum:

Marketing

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Po dva kaznena djela počinjena su na području Sunje, Kutine i Dvora, a po jedno na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim i 42-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog osnovane sumnje da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja Siska na štetu proračuna Republike Hrvatske počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Istraživanjem je utvrđeno da 26-godišnjak od početka siječnja do sredine lipnja 2009. godine, a 42-godišnji državljanin BiH od sredine lipnja do kraja prosinca 2009. godine, nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu bili obavezni voditi te su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo manje obračunali i prijavili poreza na dobit za 2009. godinu, čime su proračun Republike Hrvatske oštetili za 2 023 040 kuna. Protiv obojice je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava, dok je temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela podnesena kaznena prijava i protiv njihovog trgovačkog društva.

U Policijskoj postaji Sunja je 50-godišnji muškarac s područja Petrinje prijavio da je nepoznati počinitelj u mjestu Gradusa Posavska, općina Sunja, ukrao više trupaca koji su se nalazili pored ceste pripremljeni za označavanje i utovar te ih odvezao u nepoznatom pravcu. Od oštećenog 50-godišnjaka, koji štetu procjenjuje na oko 25 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe te policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju počinitelja.

Teška krađa u pokušaju zabilježena je u mjestu Brđani Kosa, također na sunjskom području, gdje je s nedjelje na ponedjeljak, 4./5. prosinca nepoznati počinitelj nasilno ušao u kuću vlasništvo 76-godišnje žene iz Križevaca, ali nije ništa ukrao.

Jučer, 5. prosinca kutinskoj policiji je lovočuvar državnog lovišta prijavio da je u ograđenom prostoru gradske deponije u Radićevoj ulici u Kutini nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ubio divlju svinju težine oko 50 kg te ju ostavio na deponiji. Materijalna šteta je procijenjena na oko tisuću kuna, a policija u Kutini poduzima daljnje radnje na otkrivanju počinitelja ovog protuzakonitog lova.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, po jedno na području Siska i Sunje, a u njima su sudjelovala dva počinitelja.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Sunje, a u njima su sudjelovala dvojica alkoholiziranih počinitelja.

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća, pet na području Siska, dvije na području Petrinje i jedna na području Kutine. U četiri nesreće je ozlijeđeno četvero pješaka, od kojih dvoje teško, a dvoje lakše, dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta.

Jučer, 5. prosinca oko 7.40 sati u Ulici Ivana Gundulića u Petrinji 45-godišnja Petrinjka je parkirala osobni automobil, a da ga nije stavila u brzinu i povukla ručnu kočnicu, tako da je vozilo samo krenulo te prvo udarilo u zaustavljeni kamion petrinjskog Komunalca, a potom i u 55-godišnjeg djelatnika koji je čistio kolnik. Srećom, radnik je samo lakše ozlijeđen, a neoprezna vozačica je prekršajno prijavljena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

Po jubilarni 20. put u Moslavini se održava zabavno-rekreativna...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...