Naslovnica Vijesti SMŽ Žmegač najavio ostavku u Središnjem vijeću HSLS-a i neće se više kandidirati...

Žmegač najavio ostavku u Središnjem vijeću HSLS-a i neće se više kandidirati za gradonačelnika Kutine

Davor Žmegač, prvi na listi HSLS-a u VI. Izbornoj jedinici i gradonačelnik Kutine nije uspio izboriti mandat u Saboru. HSLS na razini države nije izborio niti jedno mjesto u saboru. „HSLS je izgubio izbore!” rekao je Davor Žmegač za portal53.hr  i najavio kako će podnijeti ostavu na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a.

„Moram snositi političku odgovornost i na lokalnoj razini. Zbog toga se neću kandidirati na izborima 2013. za gradonačelnika Grada Kutine. Postoji mogućnost da i prije tih izbora odstupim sa dužnosti gradonačelnika. Međutim, sasvim je sigurno da se na izborima 2013. neću kandidirati za gradonačelnika Kutine. Bila je mogućnost da građani Kutine dobiju zastupnika u Saboru, nisam dobio dovoljan broj glasova od građana Kutine i mislim da to moram poštivati.” – kazao je.

Na području grada Kutine HSLS je dobio 2. 060 glasova, dok je Kukuriku koalicija u Kutini dobila  4.917 glasova.

„Građani grada Kutine su bili upoznati sa mogućnosti da kao gradonačelnik i prvi na listi uđem u Sabor. Očigledno su građani smatrali da ne mogu biti dobar saborski zastupnik. Građani Kutine, velika većina od 5 tisuća, smatra da u Saboru Kutinu može bolje zastupati gospođa Marina Lovrić Merzel i gospodin Zoran Vasić iz SDP-a. Ja im čestitam, čestitam županici Marini Lovrić Merzel koja je bila prva na listi i ostvarili na pobjedu. Mislim da je to vrijedna pobjeda i da govori koga građani ove županije žele na vlasti.” – rekao je Žmegač.

Komentirajte