23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Cjelovečernji godišnji koncert sisačkih Lipa, Kolapjanki i Kolapjana

- Marketing-spot_imgspot_img

Dom Ina-rafinerije nafte u Sisku bit će u petak, 18. studenoga u 19.30 sati poprištem iznimnog glazbenog događaja, cjelovečernjeg godišnjeg koncerta ponajboljih hrvatskih malih i komornih ansambala, sisačkih „Lipa“, ženske klape „Kolapjanke“ i muške klape „Kolapjani“. Pod već uvriježenim motom „Pjevaju zajedno“ ovi će sastavi, pod voditeljskim palicama Dražena Kurilovčana i Marijane Ivšić Kolić te praćeni sisačkim tamburašima, izvesti repertoar za pamćenje.

Uz svoj prepoznatljiv repertoar kojim su se već etablirali na hrvatskoj glazbenoj sceni „Kolapjanke“ će posegnuti i za narodnim makedonskim i hrvatskim napjevima dok će „Kolapjani“, uz neizbježnog Ljubu Stipišića i Gibonnija, publiku dignuti na noge čuvenom skladbom Ivana pl. Zajca „U boj“. Posebno iznenađenje svojoj vjernoj publici priredit će organizator ovog koncerta, Vokalno instrumentalni ansambl „Lipe“, koje su svom tradicionalnom repertoaru pridružile i sevdahe te obrade popularnih pjesama „Novih fosila“. Koncert će završiti skladbom „Jedna je Hrvatska“ u počast gradu-heroju Vukovaru.

Svi ljubitelji istinske glazbe svoje ulaznice za ovaj koncert, uz popularnu cijenu ulaznice od samo 20 kuna, mogu nabaviti u pretprodaji na dva mjesta – u Knjižari i papirnici AMK u Kranjčevićevoj ulici u Sisku te u sisačkoj poslovnici Mozaik knjige u Ulici S. i A. Radića.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti