Naslovnica Vijesti Sisak „Manje oružja-manje tragedija“ u Capragu

„Manje oružja-manje tragedija“ u Capragu

U subotu, 5. studenoga u vremenu od 9 do 13 sati, policijski službenici PP Sisak provest će akciju „Manje oružja-manje tragedija“ i to na tržnici Caprag u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda bb i na prostoru trgovačkog centra Konzum u Petrinjskoj ulici 11a.

Akciju će provesti u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje, a na navedenim lokacijama nalazit će se info točke gdje će policijski službenici građanima prenijeti sve potrebne informacije o predaji vatrenog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali i o opasnostima držanja takvih sredstava u svojim domovima.

Djelatnici HCR-a koji će također biti na štandovima, građane će informirati o svojim aktivnostima i opasnostima od minsko eksplozivnih sredstava, a predstavit će im i kartu na kojoj su označena minsko opasna područja u našoj županiji.

Inače, ovu akciju MUP provodi od 2007. godine, a građani mogu pozivom na 192 u bilo koje vrijeme iskazati želju za predajom oružja, streljiva ili minsko eksplozivnih sredstava. Policijski službenici će doći na dogovoreno mjesto i potpuno anonimno preuzeti oružje od građana, bez ikakvih sankcija ili pravnih posljedica. Dragovoljan predaja oružja je vremenski ograničena, a o svemu se možete dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije, pozivom na broj 0800 8892.

Komentirajte