Naslovnica Vijesti Sisak Počelo suđenje 27-orici vozača Autoprometa Sisak

Počelo suđenje 27-orici vozača Autoprometa Sisak

Na Općinskom sudu u Sisku počelo je u četvrtak jedno od najmasovnijih suđenja u povijesti tog suda. Naime, na optuženičkoj klupi našlo se čak 27 sadašnjih i bivših vozača sisačkog Autoprometa koje Općinsko državno odvjetništvo u Sisku tereti da su tu gradsku tvrtku oštetili za nešto više od 200.000 kuna manipulacijom sa izdavanjem putničkih karata unutar autobusa od ožujka do kolovoza 2008. godine.

Pojedinačno ih se tereti za navodni neovlašteni prisvojeni utržak u iznosu od 1.031 do 27.567 kuna. Sumnju u manipulacije prijavili su u upravi Autoprometa, a u to su, prema tvrdnjama Odvjetništva, bili uključeni gotovo svi vozači, jer za one koji su navodno prisvojili ispod 1000 kuna, nije pokretan postupak.

Kako se jedan od njih 27-ero jučer nije odazvao ročištu, suđenje je odgođeno za početak iduće godine, a odvjetnici će tražiti razdvajanje postupaka zbog poteškoća sa okupljanjem svih optuženika u isto vrijeme na ročištu. Sami vozači negiraju ikakvo sudjelovanje u manipulaciji izdanim kartama, a njihovi odvjetnici tvrde kako je riječ o uopćenom, nerazumljivom i nnepotpunom optužnom prijedlogu. Odvjetništvo za njih traže uvjetne kazne zatvora u rasponu od šest mjeseci pa do godine dana, te povrat navodno utvrđenog utroška.

Komentirajte