23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Leonardo da Vinci pomaže Tehničkoj školi Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

Stručnjaci iz Tehničke škole Sisak početkom studenog odlaze na studijsko putovanje u njemački Regen.

Tehnička škola Sisak nastavlja svoj kontinuitet u apliciranju i realizaciji EU fondova namjenjenih za obrazovanje. Početkom ove godine Tehnička škola je  izvršila  prijavu na natječaj Leonardo da Vinci, objavljen od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) s projektom naziva Razmjena dobre prakse u strukovnom obrazovanju iz područja CNC tehnike. Projekt je prihvaćen od strane iste  Agencije, te je u tijeku njegova realizacija u praksi.

Cilj Projekta je izmjenjivanje dobre prakse u području CNC tehnike profesora Tehničke škole Sisak i njihovih partnera iz obrazovne institucije Volkshochschule iz Regena, Republika Njemačka.

U projekt su uključeni strukovni profesori  Tehničke škole Sisak dipl.inž. strojarstva Davor Malović i dipl.inž. strojarstva Mario Kus, specijalizirani za izvođenje nastave na CNC strojevima, a koji ujedno imaju iskustvo u provođenju programa Europske Unije. Projekt je rasčlanjen na nekoliko dijelova: kultorološku i jezičnu pripremu,  semodnevno studijsko putovanje spomenutih profesora u Republiku Njemačku u grad Regen, te deseminacija projekta na nivou lokalne zajednice.

Studijsko putovanje u Regen biti će izvršeno u vremenu od 6.studenog do 12.studenog 2011.g. Sastavnice studijskog putovanja navedenog Projekta mobilnosti su demonstriranje CNC obuke na programskoj platformi Heidenhain System u partnerskoj obrazovnoj ustanovi  Volkshochschule iz Regena, studijske posjete malim i velikim poduzećima s CNC tehnologijom u gradu Regen i bližoj okolici, te razmjena iskustava s kolegama profesorima i učenicima iz lokalne stručne škole u Regenu. Proračun odobren od strane Agencije za mobilnost za izvođenje Projekta iznosi 3.242 EUR.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja se bavi mobilnošću, promocijom i provedbom programa Europske unije koji se tiču obrazovanja i mladih. Misija Agencije za mobilnost i programe EU uključuje pružanje međunarodnih prilika za učenje što većem broju hrvatskih građana u bilo kojem razdoblju njihovog života, tako promičući ideju cjeloživotnog učenja kao glavnog pogona napretka.

Iz tog razloga Agencija kontinuirano objavljuje natječaje za sudjelovanje u navedenim programima, informira javnost o aktivnostima programa, pruža potporu prilikom mobilnosti, savjetuje potencijalne korisnike, izvršava odabir pristiglih prijava te dodjeljuje novčana sredstva za realizaciju odabranih projekata.

Agencija kontinuirano surađuje s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom obitelji, branitelja i obiteljske solidarnosti, Europskom komisijom, te ostalim institucijama koje se bave cjeloživotnim učenjem, pitanjima mladih te mobilnošću istraživača.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti