7 C
Sisak
Petak, 26 travnja, 2024

Gradonačelnik gasi Koncertni ured Sisak

Datum:

Marketing

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić objavio je kako je donio odluku o ukidanju Koncertnog ureda Sisak. Tako se, nakon nepune dvije godine, gasi ta gradska ustanova u kojoj je jedina zaposlenica gradonačelnikova supruga.

No,  Valentina Badanjek Pintarić neće dobiti otkaz, nego će  prijeći raditi u Gradsku galeriju Striegl, a razlog gašenja Ureda je, kazuje Pintarić, mišljenje Državne revizije, koja je u svom izvješću navela da je formiranje te ustanove bilo nepotrebno, jer su se sve njene djelatnosti mogle provesti u postojećim gradskim ustanovama.

– Naložio sam pročelnici Odjela za društvene djelatnosti Irmi Matanović i ravnatelju Gradske galerije Striegl Zoranu Burojeviću, da provedu likvidaciju Koncertnog ureda Sisak, te doregistraciju Galerije za koncertnu djelatnost. Naime, unatoč veliku poslu kojeg Galerija obavlja, i koji je takve prirode da se on ne vidi, tijekom ove i prošle godine odradili su samo desetak promocija i izložbi, što je premalo za opravdanost i njenog postojanja. Stoga bi se doregistracijom povećao i njen obuhvat djelovanja, rekao je Pintarić.

Tako bi Gradska galerija Striegl postala ustanova za koncertnu i izložbenu djelatnost. Odluku treba potvrditi i Muzejsko vijeće Ministarstva kulture, a ako oni to ne prihvate Pintarić je najavio i gašenje Gradske galerije, čije bi poslove preuzeo Gradski muzej, a onda bi se koncertna djelatnost vratila u Dom kulture.

- Marketing -

Možda vas zanima...

U nedjelju na korzu izložba oldtimera

Povodom otvorenja sezone Oldtimer cluba Sisak održati će u...

U Sisku predstavljena knjiga “Vrela međunarodnog prava sigurnosti i zaštite zdravlja na radu”

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost,...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca

Jučer, 23. travnja, oko 15.30 sati, u mjestu Mlaka...