Naslovnica Vijesti Sisak Gradonačelnik gasi Koncertni ured Sisak

Gradonačelnik gasi Koncertni ured Sisak

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić objavio je kako je donio odluku o ukidanju Koncertnog ureda Sisak. Tako se, nakon nepune dvije godine, gasi ta gradska ustanova u kojoj je jedina zaposlenica gradonačelnikova supruga.

No,  Valentina Badanjek Pintarić neće dobiti otkaz, nego će  prijeći raditi u Gradsku galeriju Striegl, a razlog gašenja Ureda je, kazuje Pintarić, mišljenje Državne revizije, koja je u svom izvješću navela da je formiranje te ustanove bilo nepotrebno, jer su se sve njene djelatnosti mogle provesti u postojećim gradskim ustanovama.

– Naložio sam pročelnici Odjela za društvene djelatnosti Irmi Matanović i ravnatelju Gradske galerije Striegl Zoranu Burojeviću, da provedu likvidaciju Koncertnog ureda Sisak, te doregistraciju Galerije za koncertnu djelatnost. Naime, unatoč veliku poslu kojeg Galerija obavlja, i koji je takve prirode da se on ne vidi, tijekom ove i prošle godine odradili su samo desetak promocija i izložbi, što je premalo za opravdanost i njenog postojanja. Stoga bi se doregistracijom povećao i njen obuhvat djelovanja, rekao je Pintarić.

Tako bi Gradska galerija Striegl postala ustanova za koncertnu i izložbenu djelatnost. Odluku treba potvrditi i Muzejsko vijeće Ministarstva kulture, a ako oni to ne prihvate Pintarić je najavio i gašenje Gradske galerije, čije bi poslove preuzeo Gradski muzej, a onda bi se koncertna djelatnost vratila u Dom kulture.

Komentirajte