Naslovnica Vijesti Kultura Izašao je novi broj križa ljubavi

Izašao je novi broj križa ljubavi

O župnoj svetkovini Uzvišenja Svetog Križa izašao je novi broj župnog lista sisačke katedralne župe istog naziva. Na do sada najvećem broju stranica (88) Križ ljubavi donosi pregršt zanimljivih podataka iz života središnje sisačke župe, grada Siska i Sisačke i biskupije.

Iza nas je najveći događaj u našoj Crkvi ove godine, pastoralni pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj. Uredništvo Župnog lista se nada da će Papine riječi, vrhunskog intelektualca i teologa, upućene tom prigodom svima nama naići na plodno tlo i biti primijenjene u svakodnevnom životu. Stoga je vrlo zanimljiv razgovor sa vlč. Vjekoslavom Meštrićem koji je 2001. godine imao čast biti u neposrednoj blizini i društvu s Jozefom Ratzingerom, tada prefektom Kongregacije za nauk vjere, a koji je u Zagreb došao o 20. obljetnici smrti svoga prethodnika na mjestu prefekta spomenute Kongregacije kardinala Franje Šepera. Novi susret sa svetim Ocem određeni broj mladih Siščana imao je sredinom kolovoza na Svjetskom susretu mladih u Madridu, o čemu jedan sudionik piše svoje dojmove.

U proteklom razdoblju u katedralnoj  župi obilježene su dvije lijepe obljetnice svećeništva. Pedeset godina umirovljenog župnika preč. Alojzija Petranovića i petnaest godina sadašnjeg župnika mr. Antuna Sente. Već pomalo tradicionalan događaj je Zlatna harfa u Sisačkoj biskupiji s koje list donosi bogat slikovni prikaz. Katedralni dječji zbor sudjeluje već nekoliko godina i na Zlatnoj liri. U ovom broju možete pročitati i više članaka koji izvješćuju s brojnih hodočašća na kojima su sudjelovali sisački župljani. Nekoliko meditativnih tekstova poticajno je za razmišljanje o našoj vjeri.  Tu su i fotografije ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika kao i tradicionalne rubrike Kršteni, Vjenčani te Čestitka starijima. Župni list može se nabaviti u katedralnoj župi Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

Komentirajte