Naslovnica Vijesti SMŽ Djeca kod gradonačelnika Žmegača povodom Dječjeg tjedna

Djeca kod gradonačelnika Žmegača povodom Dječjeg tjedna

Sastanak s gradonačelnikom Davorom Žmegačem i pročelnikom za društvene djelatnosti Željkom Tomičićem  u vrijeme Dječjeg tjedna već je postao tradicijom u Gradu Kutini. Prilika je to za razgovor s najmlađima, ali  i onima malo starijima. Gradonačelnik je i danas čuo kakve su želje mladih, a u svojim je odgovorima naznačio  što od svega mogu realno očekivati i zašto je to tako.

Borna Markovac, kao prava gradska vijećnica, pitala je općenito o planovima i projektima za naredno razdoblje.
Krov na vrtiću Neven, proširenje vrtića i škole u Banovoj Jaruzi kako bi svi išli u školu u jednoj smjeni, novi  sanitarni čvorovi u OŠ Vladimira Vidrića, nova Knjižnica i čitaonica, središnje Dječje igralište između Centra 1
i Centra 2, samo su neki od planova koje je gradonačelnik najavio.

I ove je godine bilo pitanja oko klizališta u Kutini i zatvorenog bazena. Realno bi se moglo osigurati montažno klizalište, no to je vrlo skupo, ali ima važnijih projekta koje trenutno treba napraviti. Što će biti na mjestu stare tržnice koja je srušena – pitala je predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća Helena Lujanović?

«Tu će nastati novi gradski trg. Ako završimo neke pripremne radnje sljedeće godine imamo u planu krenuti istovremeno u gradnju novog autobusnog kolodvora, novog trga i nove knjižnice i čitaonice», odgovorio je gradonačelnik. Benedikt Bakoš iz KUD-a Ivančice poželio je da njegov KUD dobije više novaca kako bi mogli obnoviti  svoje instrumente. Gradonačelnik je pohvalio rad KUD-a Ivančice, ali i svih drugih KUD-ova kojima također nedostaje sredstava. «Grad ima jednu sumu namijenjenu u tu svrhu i nastojimo ju pravedno raspodijeliti na sve KUD-ove. To je sve što možemo učiniti», rekao je gradonačelnik.

Uz čestitke uz Dječji tjedan svim učenicima i učenicima, te djeci u vrtiću i obećanje da će učiniti sve na zaštiti njihovih prava gradonačelnik je zaključio današnji susret s djecom.

Komentirajte