Naslovnica Vijesti SMŽ U Kutini obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Kutini obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Udružene udruge umirovljenika Grada Kutine i umirovljenika Petrokemije danas su zajedno obilježile Međunarodni dan starijih osoba. Pet godina zaredom umirovljenici Kutine, uz kraći kulturno umjetnički program i besplatno mjerenje šećera i tlaka, obilježavaju dan građana treće životne dobi.

Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač redovit je gost na ovom obilježavanju, a ove je godine za dobru suradnju s umirovljenicima primio i priznanje  Matice Udruga umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, koje mu je uručio predsjednik Udruge Krešimir Amić.

Predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Ivica Sviben i predsjednica Udruge umirovljenika Petrokemije Anđelka Vugrin pozdravili su sve  nazočne uz želju da se u suradnji s Gradom nastavi s radom na poboljšanju kvalitete života umirovljenika u Kutini.

Anđelka Vugrin naglasila je pritom važnost zdravlja umirovljenika poželjevši svima da se i narednih godina vide na istom mjestu.

Gradonačelnik Kutine trenutno nije mogao obećati izgradnju Doma za starije i nemoćne u skorije vrijeme, ali je obećao otvaranje Dnevnog boravka za umirovljenike koji će, uz pomoć Odbora za umirovljenike na čelu sa dr. Mirom Tropčić, biti otvoren u siječnju 2012. godine. «Nadamo se da će  Dnevni boravak biti određena vrsta pomoći starijim ljudima, osobito onima koji su sami kod kuće, kako radi druženja i društvenih aktivnosti, tako  i zbog prehrane koja će biti uključena u boravak, zdravstvenih pregleda i savjeta, fizijatrije i slično», rekao je kutinski gradonačelnik koji je danas  svim građanima starije dobi čestitao njihov dan.

Besplatnoj kontroli šećera u krvi i tlaka odazvao se velik broj umirovljenika, a medicinsko osoblje kutinskog Doma zdravlja na čelu s višom  medicinskom sestrom Janjom Toš koja je i voditeljica Savjetovališta za umirovljenike, i ove je godine pokazalo svoju spremnost na suradnju  na dobrobit svih građana Kutine i pacijenata kutinskog Doma zdravlja. Skup je uveličao nastup zbora Udruge umirovljenika Grada Kutine.

Komentirajte