Naslovnica Vijesti SMŽ HSLS predstavio predizborni program u Sisku, Žmegač predvodi listu u 6. izbornoj...

HSLS predstavio predizborni program u Sisku, Žmegač predvodi listu u 6. izbornoj jedinici

“Prije izbora ne želimo koalirati ni s HDZ-om i HSS-om niti s Kukuriku koalicijom.” – poručili su HSLS-ovci u subotu sa predizbornog skupa u Sisku, na kojem je najavljena njihova predizborna kampanja, a Davor Žmegač, gradonačelnik Kutine, predstavljen kao nositelj liste u našoj, šestoj, izbornoj jesinici.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor svoju je strank predstavio kao “treći put”.

“Ako neće biti programa za spas Hrvatske i gospodarstva, HSLS će časno biti u oporbi.Nećemo biti u novoj vlasti koja će biti ista kao i današnja jer građanima Republike Hrvatske i ovdje građanima u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji ne znači puno jesu li na vlasti HDZ, HSS, SDP, HNS ako je sve isto, ako oni teško žive, ako Rafinerija ne radi, ako firme propadaju, ako 50% mladih ljudi nema posla i ako nemaju nikakvu perspektivu.“ – rekao je D. Kosor.

Predsjednik Županijskog HSLS-a Davor Žmegač poručio je Kukuriku koaliciji da mora promjeniti bitne stavke svog predizbornog programa, jer bez tih promjena neće moći izvući zemlju izkrize.

„Zašto SDP ne govori o ukidanju županija? Pa zato što u koaliciji ima IDS koje zanima samo Istra što je sasvim u redu jer se bore za svoj kraj. I dok ih imaju u svojoj koaliciji oni sigurno neće ići u ukidanje Županija. Mi kažemo da želimo ukinuti županije jer je to potpuno nepotrebna politička tvorevina.“ – dodao je Žmegač istaknuvši kako HSLS predlaže ukidanje županije i osnivanje pet regija u svom programu, što, zbog IDS-a, ne vjeruje da će Kukukriku koalicija prihvatiti.

U vezi najave premijerke Kosor da će vlada idući tjedan predložiti izmjene Zakona o privatizaciji Ine po kojima nitko, osim hrvatske države, ne može imati više od 49 posto dionica, predsjednik HSLS- a pozvao ju je da smijeni ministar gospodarstva Đuru Popijača.

“Jučer u Šibeniku predsjednica vlade prvi puta potiho, uplašeno govori da možda treba donijeti zakon o zaštiti nacionalnih interesa u Ini. Mi smo to govorili u trećem mjesecu, mi smo to govorili prije mjesec dana. Zato javnom pozivam predsjednicu vlade da smjeni ministra gospodarstva, jer je on prije mjesec dana govorio da mi iz HSLS-a pričamo gluposti. Ako ona prihvaća ono što mi govorimo, neka smijeni svog ministra koji ne zna što radi”, izjavio je Kosor dodajući kako bi stjecanje većinskog udjela MOL-a zatvorilo Rafineriju u Sisku, što bi u ovom trenutku značilo poskupljenje derivata u Hrvatskoj.

Komentirajte