Naslovnica Vijesti SMŽ Biskup Košić u Petrinji blagoslovio ploču i krstio peto dijete obitelj Marijan

Biskup Košić u Petrinji blagoslovio ploču i krstio peto dijete obitelj Marijan

Mons. Vlado Košić, sisački biskup blagoslovio je u nedjelju 18. rujna spomen ploču postavljenu s desne strane crkve Svetog Lovre u Petrinji. Na ploči piše kada je crkva sagrađena, kada je devastirana te kada je obnovljena nakon Domovinskog rata. Na ploči doslovce stoji: „Župna crkva posvećena u čast Svetog Lovre u Petrinji bila je sagrađena 1780.godine na mjestu starije crkve. U Domovinskom ratu od 1991. do 1995. Petrinja je okupirana. U srpskoj agresiji crkva je potpuno srušena 18.ožujka 1992. godine i uklonjen joj je svaki trag. Nakon Domovinskog rata sagrađena je nova crkva istovjetnog oblika na istom mjestu. Posvećena je 10.kolovoza 2000.godine. Sisačka biskupija 2011.godine.”

Prva je to u nizu takvih ploča koje će biti postavljene u Sisačkoj biskupiji kod drugih stradalih i ponovno sagrađenih sakralnih objekata.

Za vrijeme misnog slavlja koje je uslijedilo nakon blagoslova biskup Košić je krstio Paulu Marijan, peto dijete obitelji u obitelji Dražena Marijana i Vera r. Gusić. Iako Ivan Vidović nije peto dijete biskup Košić to je prigodom i njemu podijelio sakrament svetog krštenja.

(AS)

Foto: Stjepan Vego

Komentirajte