Naslovnica Vijesti Sisak HSP uređivao Galdovo

HSP uređivao Galdovo

Hrvatska stranka prava, ogranak Galdovo, u subotu 10. rujna 2011. godine organizirala je veliku dobrovljnu akciju čišćenja šikare u Savskoj ulici, terena koji nije krčen proteklih nekoliko godina, a  koji je bio potencijalni izvor alergija kod mnogih mještana. Veliki broj članova stranke i volontera među kojima su između ostalih bili nogometaši i članovi uprave NK Frankopan, akciju su započeli u jutarnjim satima, donijevši sa sobom motike, grablje, trimere, motorke, ali prije svega dobru volju i upornost usprkos visokim temperaturama zraka.

Teren koji su krčili obuhvaćao je područje od prostorija bivše vojarne, u kojima trenutno djeluje Udruga za terapijsko jahanje, sve do iduće stambene zgrade. U akciju su se uključili predsjednici temeljnih ogranaka HSP-a tako da je pomoć stigla i iz Kratečkog, Preloščice, Topolovca i drugih mjesta.

Predsjednica MO Galdovo Maja Medarić istaknula je kako, s obzirom na tešku financijsku situaciju koja je zahvatila sve segmente društva,  mještanima Galdova želi ponuditi program koji će poboljšati opću društvenu sliku, te pokazati kako se uz manje novca, ali svojim čvrstim zalaganjem i vlastitim trudom i rukama, može doprinjeti razvoju zajednice.

Akcije ovakvoga tipa već dugi niz godina nije bilo na tom području, a Maja Medarić naglašava kako se tu neće zaustaviti. Za svoje Galdovčane nastavit će s ovakvim tipom akcija pa je stoga svaki tip prijedloga i savjeta uistinu dobro došao.

Komentirajte