Naslovnica Vijesti Sisak Sisački biskup islamskim vjernicima čestitao Bajram

Sisački biskup islamskim vjernicima čestitao Bajram

“Nakon mjeseca Ramazana, posta, molitvi i dobrih djela, od srca vam želim da ramazanski Bajram provedete dobrog zdravlja, jedinstveni u miru i sreći.” – zaželio je u povodu ramazanskog Bajrama Vlado Košić, sisački biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog.

Čestitku je, osim svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj, uputio i na adresu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftiji Ševku Omerbašiću, te Alemu efendiji Crnkiću, glavnom imamu u Sisku.

Ramazanski Bajram vjernici islamske vjeroispovjesti slave 30. kolovoza, a 1. rujna u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku od 19 sati sisački muslimani imat će priliku uživati u 10. Bajramskom koncertu. Organizator je Bošnjačka nacionalna zajednica Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Nastupit će: KUD “Bratstvo” Ripać – Bihać, VIA “Lipe”- Sisak, Pjevački zbor Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije “Sevde”, HOR “Biščanke” – Bihać. Promotori pjesme sevdalinke bit će Mehmed Goražda, Pavao Anić i Edin Zamačić. Recital će imati Alisa Goražda.

Komentirajte