23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Solarni automobil odvezao ih u kriminal

- Marketing-spot_imgspot_img

Ponos učenika sisačke Tehničke škole, prototip vozila na solarni pogon, koje je trebalo imati i promidžbenu vožnju po hrvatskoj obali, doživjelo je tužnu sudbinu. 

Prije desetak dana vozilo je ukradeno iz školskog skladišta, a kradljivci (21, 16 i 14 godina) nisu odoljeli iskušenju da ga isprobaju pa ih je policija brzo identificirala. Na žalost, prije no što su policajci zakucali na njihova vrata, solarni automobil su rastavili, a dijelove prodali ili odbacili.

– U dvije provale u samo dva dana isti su počinitelji najprije otuđili pedesetak kilograma metalnog materijala iz skladišta, koje su prodali kao sekundarnu sirovinu, a potom su se vratili po vozilo. Dosad nije bilo sličnih provala u školu i drago mi je što čujem da su kradljivci uhvaćeni – kaže ravnatelj Tehničke škole Davor Malović.

Policija je o događaju izmjestila na svojim internet stranicama:

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su zbog teške krađe proveli kriminalističko istraživanje nad troje Siščana starih 21, 16 i 14 godina.

Naime, utvrđeno je da je 21-godišnji mladić prije deset dana u Cvetkovićevoj ulici u Sisku, provalio u skladište srednje škole i ukrao 41 kilogram bakrene žice koju je potom prodao kao sekundarnu sirovinu.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da su njih trojica dva dana poslije iz istog skladišta ukrali prototip vozila na solarnu energiju nakon čega su se njime vozili po Sisku. Vozilo je od njih oduzeto, a po izjavi odgovorne osobe srednje škole ukupna materijalna šteta iznosi oko 4 700 kuna.

Zbog počinjenja ove teške krađe sva trojica su kazneno prijavljeni.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti