Naslovnica Vijesti SMŽ Uhvaćen s 23 stabljike marihuane

Uhvaćen s 23 stabljike marihuane

Policijski službenici Interventne jedinice policije Sisak, u suradnji s policijskim službenicima Odsjeka kriminaliteta droga ove policijske uprave u petak,  u jutarnjim satima na širem području Lekenika u obilasku nasada indijske konoplje zatekli su 31-godišnjeg hrvatskog državljana.

On je uhićen te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je početkom travnja na dva polja na lekeničkom području zasadio ukupno 23 stabljike indijske konoplje koje su izrasle do visine od 110 do 190 centimetara. Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena je i pretraga obiteljske kuće vlasništvo njegovog oca te je uz korištenje službenog psa za detekciju droga, kod njega pronađena i oduzeta, uz prethodno na polju pronađene i oduzete stabljike, još jedna stabljika indijske konoplje i 168 grama marihuane.

Također, pretragom je pronađeno i 200 komada raznog streljiva, a koje je njegov 60-godišnji otac nezakonito držao. Zbog zlouporabe opojnih droga 31-godišnjak je kazneno prijavljen dok je njegov 60-godišnji otac prekršajno prijavljen po Zakonu o oružju.

Komentirajte