Naslovnica Vijesti SMŽ Braniteljska zadruga “Kupa” ljuta na županiju zbog neobnavljanja ceste u Stankovcu

Braniteljska zadruga “Kupa” ljuta na županiju zbog neobnavljanja ceste u Stankovcu

Zavičajno-braniteljska udruga „Kupa“ Stankovac-Gračanica zatražila je što skoriju sanaciju Županijske ceste I reda Stankovac-Slana i prilaznih putova za Stankovac.

Branitelji su izvijestili saborsku zastupnicu Marijanu Petir da su istu inicijativu podnijeli Županijskoj upravi za ceste Sisačko-moslavačke županije koja ih je odbila te je, sudeći po javnim izjavama i naputku županice Marine Lovrić-Merzel, odlučila kandidirati Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za dodjelu interventnih sredstava cestu Bijele Vode-Glina, ali ne i cestu Stankovac-Slana.

“Braniteljska udruga KUPA izrazila je svoje ogorčenje takvim postupanjem odgovornih u županijskoj vlasti (SDP-HSP) a postavili su i pitanje da li je moguće da mjesto Stankovac u kojem su ubijena 3 hrvatska branitelja i 11 civila nema ceste, nema vodovoda, nema kanalizacije ali niti dostojnog spomen obilježja hrvatskim braniteljima. Kao saborska zastupnica zalažem se za ravnomjeran razvoj svih krajeva te mi je neshvatljivo da aktualna županijska vlast svjesno zanemaruje razvoj pojedinih područja Sisačko-moslavačke županije a u ovom slučaju je vidljivo da čak ne želi niti kandidirati nadležnom Ministarstvu projekt obnove ceste u teško stradalom hrvatskom selu. Stoga sam zatražila od ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete da podrži ovu inicijativu hrvtskih branitelja Zavičajno-braniteljske udruge KUPA za sanaciju ceste, te sam izrazila nadu da će upravo interventna sredstva biti usmjerena u obnovu spomenute dionice koju su hrabro branili naši hrvatski branitelji.” – rekla je Marijana Petir.

Komentirajte