Naslovnica Vijesti Sisak Prof. Bursik: Iznenađen sam napadom gradonačelnika na mene i Udrugu Zavjet

Prof. Bursik: Iznenađen sam napadom gradonačelnika na mene i Udrugu Zavjet

Profesor Mario Bursik, predsjednik županijske podružnice Udruge branitelja iz RH, BiH i dijaspore “Zavjet” izrazio je u dopisu medijima neugodnu iznenađenost incidentom i napadom “gosp. Dinka Pintarića, sadašnjeg gradonačelnika grada Siska, na njega osobno i braniteljsku udrugu “Zavjet””.

Kako prof. Bursik tvrdi, a potvrđeno nam je to i iz više izvora, prilikom pripreme protokola na Gradskom groblju Viktorovac 04. kolovoza u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te odavanja počasti poginulima, gradonačelnik Pintarić je verbalno napao prof. Bursika.

“Rekao mi je kako ja dolazi jednom u deset godina na groblje, a incident je izveo ispred groba mog pokojnog brata, poginulog u Domovinskom ratu i majke preminule prije dvije i pol godine. Ispad je izveo i pred većim brojem predstavnika udruga, stranaka, te Grada i Županije, a incident je obrazložio mojim sudjelovanjem na prosvjednom skupu branitelja u Osijeku početkom srpnja ove godine kao podrška uhićenim sisačkim braniteljima” – kazuje nam prof. Mario Bursik.

On dodaje da je na navedenom skupu sudjelovao.

“No, sudeći prema reakciji Pintarića i osoba iz njegove pratnje 04. kolovoza, vidljivo je da snimku niti govor nije vidio niti čuo. S obzirom da njegova reakcija nije bila primjerena niti mjestu niti vremenu gdje se dogodila izražavam duboko žaljenje što gosp. Pintarić jedne udruge favorizira, a druge vrijeđa kao što je uvrijedio i mene osobno” – dodaje prof. Bursik.

 

Komentirajte