Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 01./02. kolovoza

Crna kronika 01./02. kolovoza

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.

Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Sunje i Novske te jedno na području Gline.

U šumi vlasništvo petrinjske šumarije u mjestu Vukoševac, općina Sunja, tijekom mjeseca srpnja nepoznati počinitelj, ili više njih, posjekao je 210 stabala hrasta, graba i bukve, promjera u panju od 19 do 80 cm, te ih ukrao, tj. odvezao u nepoznatom smjeru. Zajedno s revirnikom oštećene šumarije, koji materijalnu štetu procjenjuje velikom, policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid te u svezi ove teške krađe Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeli kaznenu prijavu i tragaju za počiniteljima.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, 31. srpnja./1. kolovoza, nepoznati je počinitelj provalio u kladionicu u Zagrebačkoj ulici u Novskoj, onesposobio alarm pa ukrao računalo, prijemnik nadzorne kamere i novac iz kase. Policija intenzivno traga za počiniteljem ove teške krađe.

Policiji u Sisku je 63-godišnja žena iz Velike Gorice prijavila tešku krađu počinjenu na njenu štetu u razdoblju od 27. srpnja do 1. kolovoza. Naime, nepoznati je počinitelj u rečenom vremenu u mjestu Cerje Letovaničko, općina Lakenik, provalio u njenu vikendicu u kojoj je demontirao i ukrao električne instalacije, nakon čega je iz sjenika odvezao drvena kola (gumenjak). Oštećena materijalnu štetu procjenjuje na oko 2 tisuće kuna.

Postupajući po dojavi da nepoznate osobe kradu po napuštenoj kući u Ulici kralja Tomislava u Novskoj, policijski službenici su na mjestu događaja zatekli dvojicu muškaraca s područja Novske, stare 26 i 31 godinu, a koji su na teretni automobil natovarili tri cijevi od po dva metra, krila metalnih vrata i metalni okvir, a jednog od njih policajci su zatekli kako autogeno reže metalnu cijev. Ukradeni predmeti vraćeni su vlasniku kuće, koji materijalnu štetu procjenjuje na oko 4 tisuće kuna, te će ovo dvoje kradljivaca biti kazneno prijavljeno zbog krađe.

Postupajući po bolničkoj prijavi Opće bolnice Sisak, u kojoj je navedeno da je u fizičkom obračunu 46-godišnjak iz mjesta Pobrđani, općina Sunja, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma potkoljenice, policijski službenici Policijske postaje Sunja su proveli kriminalistička istraživanja. Tom su prilikom utvrdili da je 16. srpnja u večernjim satima u Pobrđanima, u dvorištu obiteljske kuće oštećenog, između šest osoba (tri s jedne i tri s druge strane) došlo do narušavanja javnog reda i mira, kojom su se prilikom svi verbalno i fizički sukobili udarajući se rukama i nogama, kojom je prilikom 46-godišnjak teško, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Protiv 20-godišnjeg Siščanina, koji je oštećenog teško ozlijedio, policija u Sunji je podnijela kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede.

Proteklog dana policiji su prijavljena tri slučaja pronalaska odbačenih ubojitih sredstava i to dva na području Gvozda i jedan na području Novske.

U šumi u mjestu Gornja Čemernica, općina Gvozd, pronađene su četiri ručne bombe, jedna ručna bomba pronađena je prilikom čišćenja septičke jame u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Bović, također na području Gvozda, dok su dvije ručne bombe pronađene u podrumu napuštene obiteljske kuće u mjestu Lovska, grad Novska. Sve bombe s mjesta njihovog pronalaska uklonili su policijski službenici protueksplozijske zaštite te će biti uništene.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira koje je na području Kutine vikom i galamom počinila žena pod vidnim utjecajem alkohola.

Policija je postupala u jednom slučaju obiteljskog nasilja i to na području Petrinje, a počinila su ga dva alkoholizirana muškarca.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće i to po jedna na području Siska, Kutine, Novske i Gvozda. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama ozlijeđene su četiri osobe, od kojih jedna teže, a tri lakše, dok je u jednoj nesreći nastala samo materijalna šteta.

U nesreći na području Gvozda teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život, zadobila je pješakinja na koju je naletio biciklist. U prometnoj nesreći u Sisku lakše je ozlijeđen vozač mopeda, dok je u prometnoj nesreći na području Novske lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila i jedna putnica iz njenog vozila.

Komentirajte