Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 07./08. srpnja

Crna kronika 07./08. srpnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.

Po šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Novske, po dva na području Kutine i Hrvatske Kostajnice, a po jedno na području Sunje i Petrinje.

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja su zbog protupravne naplate proveli kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim Siščaninom. Istraživanjem je utvrđeno da je on 15. veljače ove godine u Frankopanskoj ulici u Petrinji, na ulici, u namjeri naplate duga od 1800 kuna, fizički napao 43-godišnjeg Petrinjca udarajući ga rukama po glavi i tijelu te ga vukući za kosu po zemlji, pritom mu nanijevši lakše tjelesne ozljede. Zbog ovog kaznenog djela Siščanin je kazneno prijavljen.

S utorka na srijedu, 5./6. srpnja u mjestu Bair, grad Novska, nepoznati je počinitelj na stočnoj farmi otvorenog tipa ukrao četiri krave i dva teleta. Od oštećenog 41-godišnjeg Novljanina, koji štetu procjenjuje na oko 34 tisuće kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe, a policijski su službenici temeljem dostavljenih markica selekcijskog uzgoja raspisali objavu za ukradenom stokom.

Jučer, 7. srpnja nepoznati je počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće u mjestu Višnjica, općina Jasenovac, ukrao janje težine oko 30 kilograma, čime je 42-vlasnika oštetio za oko 600 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdili da je od 1. travnja do 25. lipnja 25-godišnjak iz Hrvatske Dubice u šumi u mjestu Donji Cerovljani, općina Hrvatska Dubica, posjekao i ukrao ukupno 27 stabala bukve, hrasta i graba, promjera od 25 do 40 centimetara, čime je dvojicu vlasnika šume oštetio za oko 5 tisuća kuna. Dio drva je vraćen vlasnicima, a 25-godišnjak je kazneno prijavljen zbog krađe.

Zbog šumske krađe policija u Hrvatskoj Kostajnici traga za nepoznatim počiniteljem koji je od početka svibnja do 6. srpnja u šumi u mjestu Kostrići na području općine Majur, posjekao i ukrao 25 trupaca bukve, graba i hrasta, promjera od 50 do 70 centimetara. Od dvoje vlasnika stabala, koji štetu procjenjuju na oko 20 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava.

U protekla dva dana u mjestu Selište, grad Kutina, nepoznati je počinitelj u ograđenom voćnjaku s dvije parkirane kamionske prikolice skinuo i ukrao osam aluminijskih stranica, pritom oštetivši 54-godišnjeg vlasnika za oko 10 tisuća kuna.

Od ostalih kaznenih djela krađa koje su jučer, 7. srpnja prijavljena policiji, a počinili su ih nepoznati počinitelji, u Odri Sisačkoj je iz dvorišta ukradena armaturna žica, pet vreća cementa i šest metalnih lukova za plastenik, ukupne vrijednosti oko 950 kuna. Novljanskoj policiji je u mjestu Krapje prijavljena krađa ruksaka te u dvorištu postavljenog šatora. U Strossmayerovoj ulici u Sisku, nakon što je provalio u obiteljsku kuću, počinitelj je ukrao bocu alkoholnog pića.

Tijekom jučerašnjeg dana narušavanja javnog reda i mira nisu zabilježena.

Policiji nisu prijavljeni slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće, po jedna na području Novske i Petrinje, a u jednoj od njih su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Komentirajte