Naslovnica Vijesti SMŽ Proslavljen Dan županije

Proslavljen Dan županije

Svečanom sjednicom Skupštinena kojoj je bio i predsjednik Hrvatske  Ivo Josipović, Sisačko-moslavačka županija proslavila je u četvrtak svoj 18. rođendan.

Kao i svake godine županija je nagradila najzaslužnije građane. Nagradu za životno djelo dobio je Ivan Antolčić, te posthumno bivši zamjenik župana Velimir Kvesić.

Povelju o proglašenju počasnim građaninom Sisačko-moslavačke županije, prvu u povijesti Županije, dobio je veleposlanik Japana u Hrvatskoj, Nj. E. Yoshio Tamura, i to za iskazanu humanost, te doprinos obnovi, razvoju, ugledu i promidžbi naše županije.

Od ove godine uvedene su i nagrade za izniman dopinos u Domovinskom ratu, a te Povelje dobili su 2. gardijska brigada Gromovi, 2.pješačka bojna Banijska oluja, a posthumno su odlikovani pukovnik Predrag Matanović, te Stjepan Grgac, zapovjednik 57.brigade.

Povelju je primio i župnik Stjepan Levanić za doprinos u promicanju mira i pomoć prognanima i izbjeglima tijekom Domovinskog rata.

Nagrade su dobili i Udruga žena oboljelih od bolesti dojke Sisak, slikar Damir Šimić te županijska Koordinacija umirovljeničkih udruga.

Povelju zahvalnosti za iskazanu humanost, te doprinos ugledu i promidžbi naše županije primila je i Tereza Kesovija, čiji je sin u Sisak lani doveo  cruiser s turistima.

(radiosisak.hr, sisak.info)

Komentirajte