10 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Kupalište u Naselju preživjelo je ludi dan

Datum:

Marketing

U srijedu je „Kopa beach“  – kupsko Naselje rivijera, ugostila mnoštvo učenika koji su proslavljali završetak školske godine.  Bilo je tu i osnovnoškolaca i srednjoškolaca, ali najbrojniji su bili osmaši iz OŠ Braća Bobetko, koji su se počeli okupljati tijekom podneva, a veselje uz roštilj i kupanje, potrajalo je do kasnih večernjih sati.

Policijska ophodnja i djelatnici hitne pomoći obilazili su i pratili događanja na ovoj proslavi, međutim zahvaljujući primjerenom ponašanju svih učenika , nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Građanska inicijativa Kopa beach, koja već više godina uređuje i vodi brigu o ovom kupalištu, ove je godine napravila veliki iskorak. Proteklih nekoliko mjeseci  trajali su opsežni radovi na uređenju obale . Osim košenja trave , uređivanja okoliša ,postavljanje kanti za otpad, dodatno su postavljeni stolovi i klupe, tako da je od  divlje plaže napravljeno jedno od ljepših kupališta na rijeci Kupi.

Članovi ove građanske inicijative , posebice Esad Nuhić, Stjepan Bišćan i Nenad Zečević, dodatno su se organizirali i povodom ove proslova. Učenicima je osigurana pitka vode, koje na plaži nema pa se ista trebala donositi iz obližnjih kuća, kao i svaka druga pomoć pri organizaciji ovakve proslave.

Sve pohvale ipak idu samim učenicima sudionicima ove proslave, koji su pokazali primjerno ponašanje i koji su  nakon proslave prostor plaže ostavili čistim i urednim, kakav je i bio prije njihova dolaska.

Građanska inicijativa privodi kraju ovogodišnje poslove oko uređenja plaže. Preostala je izgradnja nekoliko roštilja na prostoru plaže, sa čime bi se upotpunila osnovna infrastruktura plaže.  Jednostavno treba doći , vidjeti i uživati na ovom dijelu obale Kupe.

- Marketing -

Možda vas zanima...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Pronađeno tijelo nepoznatog muškarca

Jučer, 23. travnja, oko 15.30 sati, u mjestu Mlaka...

Srebro i dvije bronce za kickboxere sisačke Croatie

U Osijeku je 20.travnja 2024.  održano kickboxing Prvenstvo Hrvatske...

Otvorenje obnovljene Holandske kuće uz izložbu i koncert

U petak će, nakon završetka obnove nakon potresa 2020....