Naslovnica Vijesti Sisak Laburisti Pintariću: Zaštitite Rafineriju

Laburisti Pintariću: Zaštitite Rafineriju

Sisački laburisti poslali su gradonačelniku Siska otvoreno pismo u kojem upozoravaju na trenutačnu neizvjesnost vezanu uz sudbinu sisačke Rafinerije.

Laburisti podsjećaju da je rok za modernizaciju gotovo prošao, a da s druge strane “vlasnik rafinerije ne ulaže u modernizaciju, ali ima sredstava za izgradnju novih „skladišnih kapaciteta“ u sisačkoj Rafineriji.”

“Po gradu se priča o gašenju proizvodnje u rafineriji Sisak, a umjesto proizvodnje kapaciteti unutar tvorničkog kruga bi se trebali pretvoriti u ogromni skladišni prostor sirovine te bi tako grad dobio najveće skladište sirove nafte u JI Europi i ogromnu potencijalnu „ekološku bombu“. Po logici stvari i temeljem dosadašnjih iskustava (samo 6 vijećnika gradskog vijeća je bilo protiv zaključaka o kakvoći zraka u Sisku – iako i mamo zrak 3. kategorije i svi trpimo smrad i ostale negativne zdravstvene efekte već godinama) želimo jasan i nedvosmislen odgovor na slijedeća pitanja:  Koje su Vaše spoznaje o sudbini proizvodnje u rafineriji? i  Kako bi se uspješno obranili od katastrofe po broj radnika zaposlenih u rafineriji, i članova njihovih obitelji ako se proizvodnja ukine (sa svim popratnim efektima na proračun grada Siska), trebate li pomoć od ljudi i stranaka koje ne obnašaju vlast u gradu Sisku?” – poručuju iz sisačkog ogranka Laburista – stranke rada te dodaju kako vjeruju da će gradonačelnik Pintarić odmaknuti od sebe Sanaderovo „Šuti gradonačelniče, nisi dobio riječ“ i pokazati odlučnost i hrabrost (za početak) na ovom za sisački kraj prevažnom pitanju.

Komentirajte