4 C
Sisak
Subota, 20 travnja, 2024

Natječaji i potpore za razvoj turizma

Datum:

Marketing

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava.

Ministarstvo turizma u ovom mandatu do sada je izdvojilo oko 6 milijuna eura za razvoj posebnih oblika turizma kroz desetak oblika potpora razvojnim turističkim projektima.

Razvijena je i kreditna linija „Razvoj turizma na selu“, s maksimalnim iznosom kredita u kunskoj protuvrijednosti do 300 tisuća eura, s rokom otplate do 15 godina i počekom od 1 godine, uz kamatnu stopu 8 posto, od čega Ministarstvo turizma subvencionira 6, što znači da je kamata za korisnika 2 posto.Ovaj i slični poticajni programi imaju za cilj pridonijeti očuvanju i povećanju kvalitete života na selu, ali i stvaranju novog turističkog proizvoda, pa je tako razvijen i program „Upoznaj Hrvatsku“, čiji su rezultati već vidljivi, zaključio je Lenart.

S druge pak strane Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice odobrilo je potpore za projekte i manifestacije u 2011. godini vrijedne 1,4 milijuna kuna, te sufinanciranje kulturno-turističkih inicijativa, u iznosu od 1,2 milijuna kuna, također za ovu godinu. U Sisačko-moslavačkoj županiji potporu su dobile manifestacije Kestenijada u Petrinji, Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici, Lipovljanski susreti u Lipovljanima, Letovanić, selo pokraj Kupe u Lekeniku i Dan planete Zemlje na biciklu u Moslavini – Kutini.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...