Naslovnica Sport Ostali sportovi Sedam od sedam

Sedam od sedam

Dvije zlatne i pet srebrnih medalja osvojili su borci sisačke Croatie na kyokushinkai turniru u Samoboru.

U organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza i Karate kluba Domenica iz Svete Nedelje 8. svibnja u samoborskoj sportskoj dvorani održan je međunarodni karate turnir u borbama za limače, kadete, juniore i seniore, “Domenica 2011”. Turnir je okupio 90 natjecatelja iz deset hrvatskih klubova, a međunarodni karakter dali su mu članovi reprezentacije Full- contact kyokushinkai saveza Srbije.

Pravila ovog natjecanja su bila uobičajna za borbeni kyokushinkai stil karatea, što podrzumijeva puni kontakt u tijelo. Kod mlađih kategorija koristi se zaštitna oprema, dok ona nije u primjeni kod juniora i seniora.

Karate klub Croatia iz Siska je u Samoboru predstavljalo sedam boraca, pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića nastupili su: Alen Božić u kategoriji limača, Patrik Veršić, Fran Mlinarić, Matko Kajgana i Marko Krizmanić u kategoriji kadeta, te Stefan Vedrina i Goran Božić u kategoriji juniora.

Nakon veoma uspješnih kvalifikacija, u kojima su svi Siščani pobijedili i plasirali se u samu završnicu turnira,
u konačnici najuspješniji su bili Marko Krizmanić i Goran Božić koji su se bez izgubljene borbe okitili zlatnim medaljama. Na stepenici niže ostali su Alen Božić, Patrik Veršić, Fran Mlinarić, Matko Kajgana i Stefan Vedrina, osvojivši srebrna odličja.

Seniori KK Croatia na ovom turniru nisu nastupili jer ih od 20. do 22. svibnja očekuje Europski Kup u Beču, za kojega se već duže vrijeme marljivo pripremaju i sva je koncentracija usmjerena na taj nastup u Austriji.

Komentirajte