Naslovnica Vijesti Sisak Otvoren biskupijski Caritas na Zibelu

Otvoren biskupijski Caritas na Zibelu

Biskupijski Caritas Sisačke biskupije otvoren je, uz blagoslov mons.dr. Vlade Košića, sisačkog biskupa u novouređenom prostoru na Trgu Vere Grozaj. Riječ je o gradskom prostoru koji je Ugovorom dat na korištenje Sisačkoj biskupiji bez plaćanja naknade, a koji je namijenjen, kako je rekla Kristina Radić, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije, svima onima kojima je ljubav uskrslog Spasitelja najpotrebnija.

Prostor je veličine 283,20 četvornih metara u kojem se nalaze uredi Caritasa i prostor za blagovanje i pripremu hrane, zatim 470 metara kvadratnih prostora predviđenog za prihvaćanje i podjelu odjeće, hrane i drugih korisnih stvari koje će Caritas prikupljati i dijeliti potrebnima. Uređenje navedenog prostora financirala je Sisačka biskupija dok su radove izveli djelatnici tvrtki Dom – ing i Gme d.o.o. iz Siska, KonimB iz Zagreba, a poslove uređenja ventilacije radnici tvrtke Klima Venti, iz Samobora. Svi izvođači sudjelovali su i svojim donacijama pri uređenju navedenog prostora, istaknuo je tom prigodom ekonom Sisačke biskupije preč. Zdravko Novak.

– Ovo ne možemo zvati projektom već domom, domom zajedništva crkve i Grada. Njime smo pokazali kako imamo sluha za današnja vremena jer će u njemu zajednički živjeti oni koji imaju i oni koji nemaju, odnosno oni koji će darivati i oni koji će darove primati. Zahvaljujem se stoga svima koji su doprinijeli da ga otvorimo i koji će i u budućnosti svojim donacijama pomoći njegov rad na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna. Grad je osim ovog prostora, za potrebe biskupije darovao i prostor Velikog kaptola koji će biti budući dom sisačkog biskupa na kojeg smo čekali tolike godine. Pomažemo i izgradnju nove crkve Sv. Marije Kraljice Mira. Na taj način pronosimo poruku nužnosti sloge i zajedništva pape Bendeikta XVI. koji nam uskoro dolazi u Hrvatsku – poručio je gradonačelnik Dinko Pintarić na otvorenju.

Biskup Vlado Košić zahvalio je Gradu Sisku na darovanom prostoru, izvođačima na izvedenim radovima kao i vodstvu Caritasa Sisačke biskupije na trudu koji su uložili za otvaranje navedenog prostora. Svećenici Sisačke biskupije koji su tokom prijepodneva sudjelovali na redovitom Svećeničkom danu nazočili su činu blagoslova i otvaranja ovih prostora.

Pučka kuhinja još neće početi s radom, obzirom da nisu dogovorene stalne donacije hrane, te će se, za sada, pomoć u hrani bazirati na povremenim objedima.

(sisak.hr, sisak.info)

Foto:Željko Rakarić

Komentirajte