Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 05./06. svibnja

Crna kronika 05./06. svibnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.

Po pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Novske, četiri na području Kutine, tri na području Petrinje, dva na području Gvozda te jedno na području Sunje.

Vezano za kriminalistička istraživanja u vezi kaznenih djela krivotvorenja novca policijski službenici policijske postaje Novska dovršili su kriminalističko istraživanje i nad dvije žene s područja Okučana, stare 33 i 57-godina. One su 3. svibnja u dvije trgovine na novljanskom području u opticaj pokušale staviti tri krivotvorene novčanice od 200 kuna, koje su dobile od 42-godišnjaka s područja Okučana. Prilikom istraživanja od njih su oduzete još četiri krivotvorene novčanice, a one su zbog pokušaja počinjenja ovog kaznenog djela kazneno prijavljene.

Jučer, 5. svibnja oko podneva na Međunarodni cestovni granični prijelaz Jasenovac na ulaz u Republiku Hrvatsku kombijem i pridodanom auto-prikolicom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka došao je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Graničnom kontrolom utvrđeno je da na auto-prikolici nedostaje pločica s identifikacijskim brojem, a broj šasije prikolice je samo djelomično vidljiv. Vještačenjem od strane vještaka za mehanoskopiju nedvojbeno je utvrđeno da je broj šasije krivotvoren. Auto-prikolica je od 44-godišnjaka oduzeta, a on je zbog krivotvorenja isprava kazneno prijavljen.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjim Siščaninom policijski službenici Policijske postaje Sisak su utvrdili da je on tijekom travnja u Cvetkovićevoj ulici u Sisku, u nekoliko navrata preskačući zaštitnu ogradu jednog sisačkog poduzeća, ukrao ukupno 880 kilograma raznih metalnih profila vrijednosti oko 1 760 kuna. Pretragom njegove kuće u Capraškim Poljanama ukradeni predmeti su pronađeni i od njega oduzeti te vraćeni odgovornoj osobi oštećenog poduzeća. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su jučer, 5. svibnja u Capraškim Poljanama u Sisku, pretragom kuće 44-godišnjeg Siščanina pronašli i oduzeli 37 pokrovnih ploča trapezastog lima koje je on kupio iako je znao da su ih 21. ožujka dvojica muškaraca, stari 20 i 53-godine, ukrali u Cvetkovićevoj ulici u Sisku. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Siščanin je kazneno prijavljen zbog prikrivanja.

Policijski službenici Policijske postaje Gvozd zbog teške krađe tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je u protekla dva tjedna u mjestu Gređani, Općina Topusko, provalio u obiteljsku kuću 77-godišnjeg vlasnika i ukrao dva bojlera, deset radijatora, peć na kruta goriva, peć za centralno grijanje te više različitih metalnih predmeta ukupne vrijednosti oko 20 tisuća kuna.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena u Sisku i Petrinji, a u njima je sudjelovalo četvero počinitelja, od kojih dvojica pod utjecajem alkohola.

Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Petrinje i jedno na području Kutine, a u njima su sudjelovala četiri počinitelja, od kojih tri pod utjecajem alkohola.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, dvije na području Siska i jedna na području Kutine, a u njima je lakše ozlijeđen biciklist.

Komentirajte