Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za petak, 29. travnja

Najave za petak, 29. travnja

NOVSKA – U obilježavanju 16. obljetnice Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” u Novskoj u petak, 29. travnja 2011. godine sudjelovat će predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš i zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić. Polaganje vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Gradskom parku Novske bit će održano s početkom u 10.30 sati, a svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske u Gradskoj vijećnici bit će održana s početkom u 11 sati. U prostorijama galerije Pučkog otvorenog učilišta bit će otvorena izložba pod nazivom “Hrvatski ratni plakat 1991. – 1995.”, s početkom u 12 sati.

GALDOVO – Sedmi tradicionalni turnir limača pod nazivom „Turnir sv. Josip Radnik – Galdovo”, održati će se 29. i 30. travnja 2011. godine na stadionu ŠNK „FRANKOPAN”  u Sisku, povodom proslave i obilježavanja Dana župe sv. Josipa Radnika koji se slavi 1. svibnja. Turnir započinje u petak 29. travnja 2011. godine u 9:00 sati svečanim otvaranjem i blagoslovom svih sudionika turnira i nazočnih.

PETRINJA – U petak,  29.travnja 2011.,  u Petrinji s početkom u 10 sati i 30 minuta u prostoru POU „Hrvatski dom“ održati će se stručni skup s temom „Tradicijski obiteljski posao – Gavrilović “ ,  tijekom kojega je predviđeno snimanje zajedničke milenijske fotografije. Predstavnici tvrtke Gavrilović d.o.o.,među kojima i članovi obitelji Gavrilović, kroz nekoliko prezentacija izložit će sljedeće teme :
–  Povijest prve hrvatske tvornice salame s tradicijom dugom 320 godina
–  Održivost obiteljskog posla – zamke i izazovi
–  Obiteljska tradicija kao lajtmotiv reklamnih kampanja
–  Vizija budućeg razvoja .

PETRINJA – Svečanost dodjeljivanja Uvjerenja o osposobljavanju programa za zanimanje Ekološki poljoprivredni gospodarstvenik održati će se 29. travnja 2011. godine u Centru za šljivu i kesten s početkom u 1400 sati.

SISAK – Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Siska organizirala je 3. otvoreno prvenstvo Grada Siska u kuglanju, u povodu obljetnice Vojno-redarstvene akcije “Bljesak”. Finalna natjecanja, završna svečanost i podjela odličja bit će održana u prostorijama udruge u Sisku (Ulica Ljudevita Gaja bb; ŠRC Sisak, tj. “ispod” bazena) u petak, 29. travnja 2011. godine, s početkom u 18 sati. Svečanosti će nazočiti član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ivica Pandža.

JASENOVAC – Zamjenica sisačko-moslavačke županice Mira Harcet prisustvovat će koncertu u prostorijama Osnovne škole Jasenovac u petak, 29. travnja 2011. godine, s početkom u 19.30 sati. Koncert na kojem će nastupiti učenice i učenici Osnovne škole Jasenovac i Područne škole Puska priređuje se u povodu obljetnice Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” i Dana Općine Jasenovac.

Komentirajte