8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Klaster Turističkih zajednica središnje Hrvatske uskoro putuje u Pariz

Datum:

Marketing
Klaster Turističkih zajednica središnje Hrvatske
Klaster Turističkih zajednica središnje Hrvatske

Klaster turističkih zajednica županija središnje Hrvatske uskoro će se predstaviti u Rimu, na outdoor prezentaciji BeCroative. Predstavljanje potpomaže i Hrvatska turistička zajednica, a cilj je središnju Hrvatsku pa tako i našu županiju učiniti turistički zanimljivijom destinacijom.

Ivor Stanivuković direktor Turističkog ureda županijske Turističke zajednice i koordinator Klastera kazao je kako je jedan od grana razvoja i cikloturizam. „Kroz petnaestak dana krenut ćemo u izradu Strategije cikloturizma Sisačko-moslavačke županije, koja bi trebala dati detaljnije informacije o tome na koji način povezati biciklističke rute u županiji s ostalim rutama na području države ali i onim međunarodnima“.

Zamjenik županice Andrija Rudić kazao je kako će Županija i dalje ulagati u turizam, a da je to isplativo govori i činjenica kako se u prva tri mjeseca ove godine povećao broj noćenja i dolazaka. Inače, u radu Klastera turističkih zajednica županija središnje Hrvatske sudjeluju turističke zajednice Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Možda vas zanima...

Na mjestu bivše vojarne u Žažini za tri godine bit će zatvor

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u prostoru Općine...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...