Naslovnica Vijesti SMŽ Projektu Turistički pasoš središnje Hrvatske treće mjesto

Projektu Turistički pasoš središnje Hrvatske treće mjesto

Turistički klaster središnje Hrvatske čijim radom ove godine koordinira Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, osvojio je 3. nagradu za brošuru “Turistički pasoš središnje Hrvatske”.

Priznanje im dodijeljeno na Međunarodnom festivalu turističkih komunikacija FTK pod nazivom “Snovi, strasti i uzbuđenja”, održanom krajem ožujka u Budvi. Kako je kazao direktor Turističke zajednice naše županije ovo priznanje je dokaz da smo prepoznatljiva destinacija Hrvatske. Uskoro se planira pokrenuti i video portal koji bi predstavio 72 subjekta u turizmu kao i sve hotele i ostale smještajne jedinice.

O projektima u turizmu govorila je danas i županica Marina Lovrić Merzel koja je najavila zanimljiv zajednički projekt Županije i Općine Popovača. Na ulazu od Osekova u Lonjsko polje tako se planira urediti etno park namijenjen prvenstveno za školarce, koje bi obrtnici upoznali sa starim i tradicionalnim zanatima. Također, mogli bi naučiti i kako se spravljaju domaća tradicionalna jela, a uredile bi se i smještajne jedinice.

Komentirajte