15.3 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Razmjena iskustava sa Slovenijom

- Marketing-spot_imgspot_img

Uskoro će započeti suradnja naše županije i slovenskog grada Krško i to u područjima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, razmjene dobrih praksi, te iskustava u osmišljavanju projekata i povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Danas je to naime dogovoreno na zajedničkom susretu predstavnika županije i Krškog  održanog povodom provedbe projekata Tehničke škole Sisak “Živjeti u industrijskom okruženju” i “Dani obnovljivih izvora energije”. Kako se u taj projekt uključuje i Tehnička gimnazija Krško, želja organizatora je da se kao partneri pridruže i druge škole iz Slovenije, Hrvatske i šire regije.

Zamjenica gradonačelnika Krškog Ana Nuša Sumrak kazala je kako se njihova regija u posljednjih nekoliko desetljeća preobrazila, a godišnji im je proračun 50 milijuna eura. Naglasila je i kako se njihova regija uspjela naučiti suživotu s industrijom.

„Svi projekti naše Tehničke škole, pa i ovaj, vrlo su korisni jer na najbolji način izražavaju potrebe suvremenog industrijskog društva, održive i učinkovite proizvodnje i korištenja obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, te unapređenja čime dinamiziramo tržite rada“, istakla je županica Marina Lovrić Merzel i dodala kako se nada unapređenju obrazovanja za potrebe modernih tehnologija.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti