1 C
Sisak
Subota, 20 travnja, 2024

“Novac za nogostup osigurali smo još 2008.”

Datum:

Marketing

O problemu nogostupa u Donjem Vukojevcu progovorio je i načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci. Kazao je kako je njegova Općina novac za izgradnju nogostupa na ovoj izrazito frekventnoj prometnici osigurala Proračunom za 2008., a iste je godine sklopljen i ugovor za projektiranje istog.

„Izrađen je idejni projekt, zatraženo je izdavanje lokacijske dozvole, a tada započinju problemi uzrokovani krutošću i sporošću nadležnih institucija“, navodi se u njegovom priopćenju. „Trasu nogostupa planiralo se napraviti uz trup državne ceste D 30, ali Hrvatske ceste nisu dale potrebnu suglasnost za takvu izvedbu. Zaista nije jasno zašto suglasnost nije dana, kada postoji čitav niz općina u kojima nogostupi idu uz državnu cestu. To je dokaz da očito pravila nisu za sve ista“.

Kazao je i kako je slično i s geodetskim podlogama potrebnima za izgradnju nogostupa. Tu je problem nastao, ističe Crnkoci, kada je Područni ured za katastar Sisak odbio potvrditi geodetski elaborat, na što je izvoditelj izrade istog uložio žalbu Državnoj geodetskoj upravi. Iako je rok za rješavanje žalbe pri kraju, rješenje se ne nazire. U veljači prošle godine ishođena je i lokacijska dozvola kojom se traži odvajanje dijelova privatnih zemljišta i njihovo pripajanje površini budućeg nogostupa, a da su i sami građani svjesni nužnosti izgradnje nogostupa dokazuje i to što su svi oni, njih 15, dali svoju suglasnost za to.

„Općina Lekenik je u svom planu kapialnh ulaganja osigurala sredstva za izgradnju nogostupa u Donjem Vukojevcu, no kao i uvijek, većinu planova koči spora i kruta državna administracija“, zaključio je načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...