Naslovnica Najave Jazz na kotačima stiže u Sisak

Jazz na kotačima stiže u Sisak

Glazbeno-edukacijski projekt namijenjen svim uzrastima u Glazbenu školu fran Lhotka dovodi Udruga Atom, a voditelji su Lela i Joe Kaplovitz.

Jazz na kotačima moderni je dvojezični edukacijski program koji kroz “putujuće” radionice promovira prvenstveno jazz glazbu, ali ne i isključivo. Namijenjen je uglavno osnovnoškolcima i to s ciljem proširenja postojećeg programa glazbene kulture, koje kao jedno od područja tematike obrađuju i jazz glazbu.

Posebnost ovih radionica jest što profesionalni voditelj i glazbenici dolaze u školu i što na licu mjesta kroz kratku povijest jazz glazbe i demonstraciju instrumenata zasebno i skupno sviraju pred učenicima. Naime, većina djece ipak nisu imali prilike u živo doživjeti susret s jazzom. Naposljetku, djecu se motivira svirati instrumente i zajedno muzicirati uz pomoć voditelja i glazbenika. Još jedna specifičnost je dvojezičnost radionice i odvija se na engleskom i hrvatskom jeziku.

Radionica Jazz na kotačima u Sisku će se održati u srijedu, 6. travnja od 17 sati u Glazbenoj školi Fran Lhotka (Trg Ljudevita Posavskog 2). Ulaz je slobodan !

 

Komentirajte