Naslovnica Vijesti SMŽ HSLS o izbornom inžinjeringu i akciji “100 štandova – 100 gradova”

HSLS o izbornom inžinjeringu i akciji “100 štandova – 100 gradova”

Predsjednik Županijskog HSLS-a Davor Žmegač rekao je kako HSLS negativno gleda  na najavljenu promjenu izbornog zakona kojeg ocjenjuje kao izborni inžinjering.

– Sama pomisao postojeće Vlade i većine u Saboru da izvan svakog Ustavnog roka mijenja bilo kakve uvijete za provođenje slijedećih izbora je potpuno neprihvatljivo i to je nešto što će Europa sigurno osuditi., rekao je Žmegač koji je komentirao i meidjske informacije da bi se naša županija po tom izbornom inžinjeringu  trebala ući u drugu izbornu jedinicu, zajedno s Koprivničko-križevačkom i Bjelovarsko-bilogorskom.

– To je izrazito nepovoljno jer naša županija ima manje zajedničkog s te dvije županije nego s primjerice Velikom Goricom koja je do još uvijek s nama u šestoj izbornoj jedinici, kazao je Žmegač.

On je najavio akciju HSLS-a „100 štandova – 100 gradova“ na kojoj će do 10.travnja skupljati potpise s kojima je cilj upozoriti da mladi ljudi nemaju posla. Akciju u našoj županiji HSLS počinje provoditi u četvrtak, 31. ožujka, u Sisku, Novskoj, Kutini, Glini, Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici i Popovači. Cilj im je kroz deset dana sakupiti 100.000 potpisa građana na peticiju kako bi osvijestili Vladu RH da od zapošljavanja u Hrvatskoj ne postoji veći problem.

Siščani će radnim danom peticiju moći potpivati u Graminu prolazu, a vikendom na Gradskoj tržnici.

Komentirajte