6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Slavljenički koncert Kolapjana i Kolapjanki

- Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja 10 godina svog djelovanja sisačke klape Kolapjanke i Kolapjani će ovu važnu godišnjicu proslaviti velikim svečanim koncertom koji će se održati u subotu, 26. ožujka, u Društvenom domu Rafinerije nafte u Sisku s početkom u 19,30 sati. Kolapjanke i Kolapjani imaju želju svim Siščankama, Siščanima i njihovim gostima pripremiti nezaboravnu glazbenu večer tijekom koje će Kolapjanke i Kolapjani izvesti svoje nagrađene obrade popularnih dalmatinskih hitova, izvorne klapske napjeve, ali i poneka nova glazbena iznenađenja. Bit će to prilika da na sceni zapjevaju svi dosadašnji članovi, te da se Kolapjanke i Kolapjani zahvale svima onima koji su doprinijeli djelovanju ove udruge. Gosti koncerta su tamburaški sastav Složna braća iz Siska.

U sklopu vokalno instrumentalnog ansambla Kolapjani iz Siska djeluju ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani. Ansambl čini ukupno 20 članova, a umjetnička voditeljica Kolapjanki i Kolapjana je Siščanka, prof. Marijana Ivšić, ujedno i članica Kolapjanki.

Kolapjanke i Kolapjani su tijekom svog desetogodišnjeg djelovanja sudjelovali na svim značajnim klapskim festivalima i to na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, susretima klapa u Crikvenici i Grobniku, Sv. Petru u šumi, Jelsi, Bolu na Braču, Vodicama,  Vrbovcu, Zagrebu, Kutini, Petrinji, Dugoj Resi…

Ulaznice za koncert po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u knjižari i papirnici AMK u Sisku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti