Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 10./11. ožujka

Crna kronika 10./11. ožujka

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, tri na području Gline, po dva na području Kutine i Novske te po jedno na području Petrinje, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjaka s područja Siska zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonit lov. Naime, osnovano se sumnja da su njih dvojica u noći 2./3. travnja prošle godine na području Donje Gračenice, u Parku prirode Lonjsko polje, u lovištu kojim gospodari lovačko društvo iz Osekova, iz vatrenog oružja odstrijelili dvije bređe košute, dvije srne te ženku i mladunče divlje svinje te s odstrijeljene divljači ogulili kožu i ukrali veći dio mesa, čime je po izjavi predsjednika lovačkog društva pričinjena šteta od 75 tisuća kuna.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem nad jednim od 28-godišnjaka te 57-godišnjakom također s područja Siska, utvrđeno je da su oni 1. studenog prošle godine oko 22.30 sati u mjestu Donja Gračenica, Općina Popovača, u parku prirode Lonjsko polje, iz vatrenog oružja odstrijelili svinju vlasništvo 51-godišnjeg muškarca s područja Popovače. Potom su kod njegove drvene nastambe gdje drži svinje sasjekli meso u čemu ih je 51-godišnjak i zatekao te su oni prema njemu ispalili dva hica. Tom prilikom 51-godišnjak je u smjeru 57-godišnjaka ispalio također dva hica te ga ranio. Zbog pokušaja ubojstva 51-godišnjak je već ranije kazneno prijavljen, dok je protiv 28-godišnjaka i 57-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog razbojničke krađe.

Početkom veljače kutinski policajci su u Metanskoj ulici u Kutini zatekli 43-godišnjeg muškarca iz Kutine kako je na zelenoj površini u namjeri krađe i daljnje prodaje, aparatom za autogeno zavarivanje na pet dijelova izrezao parkiranu poluprikolicu tzv. šlepu. Odgovorna osoba oštećenog poduzeća štetu procjenjuje na oko 30 tisuća kuna, a Kutinčanin je zbog pokušaja ove krađe kazneno prijavljen.

Jučer, 10. ožujka oko 16 sati u mjestu Ribnjača, Općina Popovača, na vikendici 60-godišnje vlasnice izbio je požar u kojem je izgorio dio krova. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Popovača, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara toplinsko isijavanje dimnjaka kamina od čega se zapalio drveni rog krovišta, a potom i krov iznad dimnjaka. Po izjavi vlasnice materijalna šteta je procijenjena na oko sedam tisuća kuna, a policija je o događaju podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena u Sisku i Petrinji, a u njima su sudjelovala četvorica počinitelja.

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom u Sisku, a počinitelj koji je verbalno zlostavljao majku i maloljetnu sestru je uhićen i doveden na prekršajni sud.

Na prometnicama su evidentirane tri prometne nesreće, po jedna na području Kutine, Gvozda i Gline. U dvije nesreće tri su osobe, od kojih je jedan pješak, lakše ozlijeđene, dok je u jednoj nesreći nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte