Naslovnica Vijesti Sisak Savjetnici i Šantek ipak će se suditi

Savjetnici i Šantek ipak će se suditi

Unatoč saborskom imunitetu, sudski proces u kojem 12 savjetnika županice M. Lovrić Merzel tuže Ivana Šanteka za klevetu, bit će održan.Naime, jutros je na prvom ročištu odlučeno da će Hrvatski sabor odlučivati o skidanju imuniteta  Ivanu Šanteku, a šantek je najavio kako će od Sabora zatražiti da mu se, u ovom slučaju, skine imunitet.

Savjetnici Šanteka tuže zbog izjave, izrečene na tiskovnoj konferenciji prije godinu dana, kako se kroz savjet želi izvući 5 milijuna kuna iz Županijskog proračuna, a također je i izrekao tvrdnju kako se čini da savjetnici ne rade, a primaju plaću.

Savjetnici, a svih 12 se danas odazvalo na sudsko ročište, su ostali pri svojoj tužbi.

Šantek i dalje tvrdi kako se ovdje ne radi o kleveti već o alibi tužbi, jer su savjetnici znali da on ima imunitet pa bi ispalo da se skriva iza imuniteta.No neće se skrivati iza imuniteta.

“Želim da se ova cijela situacija razriješi do kraja. Naime, ovdje se ne radi ni o kakvim savjetnicima. Oni nisu nikakvi savjetnici. Desetoro od njih su vijećnici, koji su ovlasti Županijske skupštine Statutom prenijeli na županicu. Ministarstvo uprave je te odluke poništilo i tražilo da se promijeni Statut, odnosno da se ovlasti Županijske skupštine njoj i vrate. Međutim, taj proces do današnjeg dana nije završen, rekao je Šantek.

Komentirajte