Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 16./17. veljače

Crna kronika 16./17. veljače

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.Po pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Kutine, četiri na području Petrinje, dva na području Gline, a po jedno na području Sunje i Gvozda.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Siščana starih 22 i 24 godine zbog sumnje da su na štetu Parohije petrinjske počinili tešku krađu.

Jučer, 16. veljače paroh oštećene pravoslavne crkve iz mjesta Staro Selo u Policijskoj postaji Sisak je prijavio da je s utorka na srijedu, 15./16. veljače nepoznati počinitelj ukrao brončano crkveno zvono visine 75 cm i težine oko 200 kilograma, promjera u njegovom donjem dijelu 70 cm, a koje je bilo obješeno na granu kestena u dvorištu gdje se nekad nalazila crkva.

Policijski službenici su intenzivnim radom vrlo brzo pronašli rečene počinitelje ove teške krađe te je pretragom kod jednoga od njih pronađeno ukradeno zvono koje su razbili i razrezali na 50 dijelova raznih veličina, s namjerom da ih prodaju. Obojica su uhićena i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te će danas, 17. veljače uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Tijekom noći, 15./16. veljače nepoznati je počinitelj na ulici u Sisku otuđio i u nepoznatom smjeru odvezao osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka, star 22 godine, kojeg je vlasnik parkirao ispred kuće i pritom ostavio ključeve u kontakt bravici. Jučer, 16. veljače oko 10.15 sati policijski službenici Policijske postaje Glina u mjestu Donje Selište, Grad Glina, pronašli su ukradeno vozilo koje je bilo napušteno, a nešto kasnije su u Gornjem Selištu zatekli i zbog sumnje da je ukrao vozilo uhitili 15-godišnjeg mladića, koji im je dragovoljno predao ključeve tog vozila. Pronađeni automobil je vraćen vlasniku, a maloljetnik će zbog kaznenog djela oduzimanja tuđe pokretne stvari biti kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Jučer, 16. veljače oko 5 sati u mjestu Stara Subocka, Grad Novska, izbio je požar na zidanoj kući koja je u vlasništvu Grada. Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je 61-godišnji muškarac, koji je tu kuću dobio na privremeno korištenje, zbog bržeg sušenja okrečenih zidova naložio vatru u zidnom kaminu i bez nadzora ostavio otvoreni plamen, tako da su iskre kroz dimovod izveden na tavan kuće (naime, kuća je bez dimnjaka) padale na drveni strop i grede krovišta. Na taj se način zapalio strop jedne prostorije i manji dio krovišta. U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih, a prema izjavi odgovorne osobe Grada Novska nastala materijalna šteta iznosi oko 5 tisuća kuna.

Postupajući po slučaju krađe pištolja iz osobnog automobila parkiranog na parkiralištu groblja u Popovači, a kojeg je nepoznati počinitelj ukrao tako što je razbio staklo na vratima automobila i iz pretinca u vozilu ukrao pištolj vlasništvo 36-godišnjeg muškarca s područja Popovače, policijski službenici Policijske postaje Kutina su utvrdili da je vlasnik pištolja počinio prekršaj iz Zakona o oružju jer je svoj pištolj, za kojeg posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, ostavio bez nadzora u automobilu svoje supruge. Od njega je oduzeta i lovačka puška za koju također posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja. U svezi rečenog protiv 36-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Glinska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je od 11. do 16.  veljače u mjestu Dragotina, Grad Glina, s dva šumska traktora i jednog priključnog vozila, koji su se nalazili pored ceste, ukrao nekoliko dijelova te tri aluminijske stranice. Od 46-godišnjeg vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 50 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Na prvom katu robne kuće u Kutini nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju prodavača i iz prodajnog prostora ukrao tri muška odjela i jednu jaknu. Prema izjavi odgovorne osobe oštećenog poduzeća, od koje je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe, materijalna šteta iznosi oko 3 800 kuna.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira koje je vikom i galamom u hodniku stambene zgrade u Gvozdu počinio akoholizirani počinitelj.

Policija je postupala u dva slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, oba počinjena na sisačkom području, a u njima su sudjelovala dvojica alkoholiziranih počinitelja.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, tri na području Siska i jedna na području Petrinje. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama četiri osobe, od kojih je jedno dijete, lakše su ozlijeđene, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta.

Komentirajte