14 C
Sisak
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Crna kronika 11.-14. veljače

Datum:

Marketing

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.Na području Kutine počinjeno je 13 kaznenih djela, na području Siska osam, po dva na području Novske i Petrinje, a po jedno na području Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice.

Od 7. do 11. veljače u šumi u mjestu Kosna, Općina Dvor, nepoznati   počinitelj je iz nekoliko radnih strojeva vlasništvo poduzeća s područja Viškova, ukrao ukupno 550 litara dizel goriva. Od odgovorne osobe oštećenog  poduzeća, koja štetu procjenjuje na oko 4 890 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

Zbog krađe goriva za nepoznatim počiniteljem traga i kutinska policija. Naime, od 11. do. 13. veljače na parkiralištu u Matoševoj ulici u Kutini, počinitelj je nasilno otvorio spremnik za gorivo teretnog automobila vlasništvo 34-godišnjeg muškarca s područja Kutine te iz spremnika izvukao i ukrao oko 300 litara dizel goriva, vrijednosti oko 2 700 kuna.

U nedjelju, 13. veljače oko 1.30 sati izbio je požar na obiteljskoj kući u mjestu Grmušani, Općina Dvor. Požar su u ranim jutarnjim satima ugasili pripadnici DVD Dvor i Rujevac, a u njemu je u potpunosti izgorjelo krovište i kat kuće.

Očevidom na mjestu požara utvrđeno je da je prethodnog dana, u subotu u poslijepodnevnim satima, 44-godišnji vlasnik kuće na drvenom tavanskom podu na komadu lima naložio vatru radi dimljenja mesa uslijed čega se zapalio drveni pod, a potom i kompletno drveno krovište. Ukućani su u noći primijetili da gori krovište te su napustili kuću, nakon čega se krovište urušilo na kat kuće koji je također izgorio. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je procijenjena na oko 70 tisuća kuna.

Zabilježeno je 11 narušavanja javnog reda i mira, po tri na području Siska i Petrinje, dva na području Novske i po jedno na području Sunje, Kutine i Dvora, a u njima je sudjelovalo 20 počinitelja.

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, pet počinjenih na području Siska, dva na području Kutine i jedan na području Novske, a u njima je sudjelovalo devet počinitelja od kojih šest pod utjecajem alkohola.

Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća, četiri na području Siska, tri na području Kutine, dvije na području Petrinje i po jedna na području Hrvatske Kostajnice, Sunje i Novske. U dvije nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Ministar Bačić u radnom posjetu gradu Petrinji

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u društvu glavnog...

Pivac market-mesnica u Petrinji preselila u novi, veći prostor

Stanovnici Petrinje i okolice od ovog tjedna svoju svakodnevnu...

Marina Orsag i prijatelji za inkluzivnu farmu u Hrastovici

Dan bez smijeha je uzaludno potrošen dan! Vratite osmijeh...

Učenici iz SMŽ će i ove godine besplatno ljetovati u Splitu

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije...