Naslovnica Vijesti SMŽ Crna kronika 27./28. siječnja

Crna kronika 27./28. siječnja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Kutine, a po jedno na području Novske, Petrinje i Dvora.

Sisačka policija traga za počiniteljima dviju teških krađa počinjenih na području Grada Siska, a u kojima su ukradene cigarete i novac.

Naime, u noći sa srijede na četvrtak, 26./27. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu mješovitom robom u Sisačkoj ulici u Selima, Grad Sisak, te ukrao više kutija cigareta i novac ukupne vrijednosti oko 16 350 kuna. Iste noći provaljeno je i u kiosk u mjestu Odra Sisačka, Grad Sisak, gdje su ukradene cigarete u vrijednosti od oko 18 tisuća kuna.

Policiji u Dvoru prijavljena je krađa oko 60 kilograma bakrenog vodiča koje je nepoznati počinitelj ukrao u razdoblju od 24. do 27. siječnja u mjestu Ostojići, općina Dvor. Naime, počinitelj je na stupu dalekovoda na kojem se nalazi čelično rešetkasta transformatorska stanica, isključio visokonaponsku i niskonaponsku električnu mrežu, potom se popeo na taj stup i s istog demontirao 50 kilovoltni transformator, srušio ga na tlo, zatim ga rastavio i ukrao oko 60 kilograma bakrenog vodiča. Odgovorna osoba oštećenog HEP-a štetu procjenjuje na oko 10 tisuća kuna, dok će stvarna šteta biti poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva. Policija je zbog teške krađe protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu te traga za njim.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena u Popovači i Hrvatskoj Kostajnici, a u njima su sudjelovala trojica počinitelja.

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom na području Gline, a u njemu je sudjelovao alkoholizirani muškarac  koji je uhićen i doveden na prekršajni sud.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće, obje na području Kutine, a u jednoj od njih dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Komentirajte