6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

U akciji Mir i dobro oduzeto 1 257 komada streljiva

- Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom provođenja operativne akcije „Mir i dobro“, koju je policija Sisačko-moslavačke županije provodila od 13. prosinca 2010. do 8. siječnja 2011., postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti, policijski službenici  oduzeli su 12 komada oružja, 1 257 komada streljiva te jednu granatu call 76mm. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava ukupno je utvrđeno 14 prekršaja, zbog čega je prijavljeno 14 osoba, a evidentirano je i pet kaznenih djela iz ove domene, za što je prijavljeno pet osoba.

U vrijeme trajanja ove akcije zabilježena su tri slučaja koja su kao uzrok imala uporabu pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.  U večernjim satima 14. prosinca 2010. godine u mjestu Kratečko, Grad Sisak, u obiteljskoj kući 39-godišnje mještanke, buknuo je požar koji je izazvala njena šestogodišnja kći paleći na terasi potkrovlja prskalice i petarde I razreda te se u jednom trenutku zapalio gorivi materijal na terasi i drvena lamperija, a požar se proširio i na krovište koje je izgorjelo. Prilikom požara ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnica materijalnu štetu procjenjuje na oko 200 tisuća kuna. Zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom policija je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku proslijedila izvješće te obavijest Centru za socijalnu skrb.

Na sam doček Nove godine, 31. prosinca 2010. godine oko 23.55 sati, ispred ugostiteljskog objekta u Kolodvorskoj ulici u Kutini, 27-godišnji muškarac s područja Popovače je iz automatske puške ispalio četiri hica u zrak. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli, kao i pušku i dva spremnika koje je bacio u odvodni kanal u obližnjem mjestu. Pretragom njegove kuće i automobila pronađena su još dva spremnika za automatsku pušku i 116 komada streljiva. On je zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari kazneno i prekršajno prijavljen.

U rano jutro 2. siječnja 2011. godine oko 2.45 sati ispred Doma kulture na Trgu kralja Tomislava u Sunji, za vrijeme održavanja zabavne večeri, 45-godišnji muškarac iz Sunje je iz automatske puške u zrak ispalio više hitaca i tom prilikom doveo u opasnost policijske službenike i veći broj građana koji se nalazio na ovom javnom okupljanju. Na sreću, tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a 45-godišnjak je uhićen te je od njega oduzeta automatska puška i 101 komad streljiva, a kriminalističkim istraživanjem i pretragom njegovog stana pronađeno je još 1 040 komada streljiva. On je kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.  Na mjestu događaja prilikom postupanja policijskih službenika prema njemu, dvojica mladića s područja Sunje, stari 22 i 24 godine, naguravali su, prijetili i jednog policajca udarili u predjelu glave. Obojica su uhićeni te je protiv njih podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i prijetnje. Sva trojica muškaraca nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja dovedeni su istražnoj sutkinji Županijskog suda u Sisku koja im je odredila zadržavanje od 24 sata u Zatvoru u Sisku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti