Naslovnica Vijesti Sisak OTP banka pomogla Gradu Sisku pri stipendiranju studenata

OTP banka pomogla Gradu Sisku pri stipendiranju studenata

OTP banka je nastavila svoju akciju ulaganja u zajednicu u kojoj posluje, doniravši 100.000 kuna Gradu Sisku za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja. OTP banka već je izdvojila preko 380.000 kuna za stipendiranje studenata istog statusa u Dubrovniku i Zadarskoj županiji.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić i predsjednik Uprave OTP banke potpisali su Ugovor o donaciji kojim će OTP banka donirati sredstva za stipendiranje dvadesetoro studenata slabijeg socijalnog i imovinskog stanja s područja Grada Siska. OTP banka je u ovu svrhu izdvojila 100.000 kuna.

Grad Sisak svake godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja grada, a ove se godine i OTP banka priključila ovoj hvalevrijednoj akciji. Visina stipendije za ovu akademsku godinu iznosi 700 kuna mjesečno.

“Veseli nas što ćemo ovim sredstvima barem malo olakšati školovanje za dvadesetoro studenata iz grada Siska. Programom “Zeleno svjetlo za znanje” dosad smo uložili preko 380.000 kuna u stipendiranje učenika i studenata iz obitelji koje im obrazovanje teško mogu priuštiti te se nadam da ćemo moći tako nastaviti i dalje”, rekao je ovom prilikom predsjednik Uprave OTP banke Damir Odak.

Pri potpisivanju Ugovora o donaciji, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić izjavio je: “Pozdravljam inicijativu OTP banke i njihovu želju da pomognu studentima našeg grada. Nadam se da ćemo razviti dugoročnu suradnju na obostrano zadovoljstvo i na zadovoljstvo mladih ljudi ovoga grada.”

Foto:Željko Rakarić

Komentirajte