Naslovnica Vijesti Sisak Proglašeni sisački volonteri godine!

Proglašeni sisački volonteri godine!

Grad Sisak je i ove godine, povodom Međunarodnog dana volontera, odlučio nagraditi sisačke volontere i dodijeliti priznanja za volontere godine. Priznanjima, koje je pet volontera dobilo iz ruku zamjenika gradonačelnika Agana Velića, nastoji se istaknuti značaj i rad volontera, te potaknuti i ostale građane da se u što većem broju priključe ovoj nesebičnoj i hvalevrijednoj aktivnosti.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Sisak Božena Weiss Sklizović naglasila je kako je na području grada Siska velik broj udruga koje rade kvalitetno i na dobrobit drugih, te kako joj je žao što broj kandidata za ovogodišnju nagradu volonteri godine nije bio i veći.

– Apeliramo na sve naše udruge da se dogodine aktivnije uključe u ovu gradsku inicijativu i predlože svoje kandidate za nagradu jer, iako nije materijalna, ova nagrada je ipak priznanje i njima i njihovim članovima da se njihov rad vidi i cijeni – rekla je ravnateljica GDCK.

Javna priznanja ove su godine dobili: Jasmin Alihodžić kao volonter i aktivni član udruge HVIDR-a Grada Siska od 1996. godine, Kate Friš, volonterka u Društvu Naša djeca Sisak i voditeljica Dječjeg foruma Happy Kids Osnovne škole Galdovo koja je sve pozvala da se raspitaju i uključe u akciju Mala hrabra srca, Mario Kolar, volonter u akcijama solidarnosti GDCK-a Sisak, Nikolina Pavlić za rad u grupi klaunova volontera, pri čemu posebno valja naglasiti posjete institucijama koje brinu za djecu (dječji odjel sisačke bolnice, dječji dom) i za aktivnosti u ostalim programima za mlade Agencije lokalne demokracije Sisak te Anamarija Tuškanac, najmlađa volonterka kojoj je tek 15 godina koja je nagrađena za volonterski angažman u programu Savjetovališta za djecu i mlade i provedbi humanitarnih akcija solidarnosti Odjela za djecu i mlade GDCK-a Sisak.

(www.sisak.hr)

Foto: Željko Rakarić

Komentirajte