Naslovnica Vijesti Hrvatska 10. Dani glazbe Miroslava Miletića

10. Dani glazbe Miroslava Miletića

Jubilej u znaku suvremene glazbe

˝Odabrao sam svoj put, znam što jesam.˝, riječi su Miroslava Miletića, hrvatskog skladatelja, violiniste, komornog glazbenika i pedagoga u čijim će se skladbama moći uživati u jubilarnim 10. Danima glazbe Miroslava Miletića što će se u Sisku, u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine i Koncertnog ureda Sisak, održavati od 12. do 14. listopada.  Miletićev su opus obilježile brojne izvedbe nekih mu djela koja i pripadaju skupini najboljih, rekla je danas na konferenciji za medije prof. Tatjana Rožanković, ravnateljica Koncertnog ureda Sisak, ističući II gudački kvartet, Dalmatinski, Koncertantnu fantaziju za klavir, Folklorne kasacije za gudače, te ponajviše Ples za solo violinu sa svjetskim životopisom koji će Sisak moći čuti drugog dana u izvedbi Marca Grazianija.
Miletićeve će skladbe, uz one Arnolda Schőnberga, Marka Ruždjaka i Luciana Beria na samoj svečanosti otvorenja 10. Dana glazbe ovog istaknutog nam hrvatskog skladatelja, pod dirigentskom palicom Berislava Šipuša, izvoditi Cantus ansambl koji okuplja vrlo utjecajne hrvatske glazbenike, soliste i profesore na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.
Prva i druga festivalska večer (12. i 13.listopada) odvijat će se u Glazbenoj školi Fran Lhotka s početkom u 19,30 sati, dok će zadnjeg dana komorni zbor Ivan Filipović iz Zagreba nastupiti u Katedrali Uzvišenja sv. Križa . Tom će programu u Matici hrvatskoj u Sisku prethoditi tribina u čast skladatelju koju će voditi dr. Zdenka Weber.

Komentirajte