Naslovnica Vijesti SMŽ Županija raspisala natječaj za srednjoškolske stipendije te poziv za subvencioniranje prijevoza studenata

Županija raspisala natječaj za srednjoškolske stipendije te poziv za subvencioniranje prijevoza studenata

Ove će godine Sisačko-moslavačka županija dodijeliti 50 novih učeničkih stipendija čime će u sustavu srednjoškolskih stipendija Županija imati ukupno 81 učenika. Iznos učeničke stipendije je 500 kuna na mjesec. U suradnji s Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije stipendiraju se i učenici koji naukuju za deficitarna zanimanja.

U protekli pet godina Županija je u sve oblike potpora učenicima i studentima (stipendije, sufinanciranje smještaja i prehrane u učeničkim domovima, sufinanciranje prijevoza učenika i studenata i td.) uložila nešto više od 20 milijuna kuna, te unatoč recesiji neće smanjivati broj niti iznose stipendija.

Tekst natječaja i prijavnica za srednjoškolske stipendije mogu se naći i na web stranicama Županije www.smz.hr

Županija je objavila i poziv za subvenciju prijevozaželjeznicom  za studente Sisačko moslavačke županije od kolodvora ili stajališta (Banova Jaruga, Blinjski Kut, Brđani Krajiški, Graboštani, Greda, Hrastovac, Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica, Ilova, Jasenovac, Kutina, Lekenik, Lipovljani, Ludina, Majur, Međurić, Moslavačka Gračenica, Novska, Papići, Pešćenica, Popovača, Rajić, Repušnica, Sisak, Sisak Caprag, Stara Subocka, Stupno, Sunja, Šaš, Višnjica, Volinja, Voloder i Živaja) do Zagreba.

Radi ostvarivanja prava na sufinanciranje mjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta prebivališta do Zagreba i obratno  studenti trebaju u Županiju, soba 34  (tel. 550 228) donijeti:

POTVRDU O UPISU
studenti koji su se prvi puta upisali na fakultet ili učilište u akademskoj godini 2010/11.,
studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini (2009/10.),ostvarili najmanje 50 (pedeset) ECTS bodova

POTVRDU O PREBIVALIŠTU
OSOBNU ISKAZNICU (na uvid)

Na temelju predočene osobne iskaznice i dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu županije s kojom, uz predočenje osobne iskaznice i doplatom kupuje mjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) za relaciju navedenu na potvrdi. Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi do 30. lipnja 2011. godine.

Putna karta za navedene mjesece kupuje se samo s predočenjem isključivo osobne iskaznice.

Komentirajte